Hesabım
    Stranger Things'in Metallica'lı Sezon Finali Nasıl Ortaya Çıktı?

    Hayranlar sosyal medyada en çok bu sahneyi konuştu

    Stranger Things'in 4. sezon finalindeki en çok konuşulan sahnede Eddie gitarını kapıyor ve Metallica'nın "Master of Puppets" şarkısını çalarak gelmiş geçmiş en enteresan metal konserini veriyor. O gitarını çalarken, Vecna'nın inini çevreleyen yarasalar çekiliyor ve Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer) ve Robin'i (Maya Hawke) iblise saldırmakla baş başa bırakıyor.

    Metallica'nın solisti James Hetfield, Metallica'nın 1986 çıkışlı aynı adlı albümünden çıkan ve grubun tüm zamanlar klasiklerinden biri olarak kabul edilen şarkının esasen uyuşturucular ve bağımlılığın insanları nasıl kontrol ettiği hakkında olduğunu ama şarkı sözlerinin pek çok şey hakkında olarak algılanabileceğini söylemişti. Destansı bir 8:35 dinleyiciyi karşılar ve ezici rifflerden progresif rock bir orta bölüme kadar uzanır.

    Şovun müzik süpervizörü Nora Felder, baş yapımcılar Matt ve Ross Duffer'ın prodüksiyon öncesi sırasında şarkıyı senaryoya giydirdiklerini açıklıyor. Felder, “Bu şarkı olmalı denilen anlardan bir başkasıydı. Hikayenin bu bölümünün, Eddie'nin hayatının savaşı için kahramanca dik durduğu çok önemli ve özellikle tüyler ürpertici bir sahne olması bekleniyordu. Duffer Brothers'ın genişletilmiş sahne boyunca 'Master of Puppets' olmasının açık seçim olduğunu düşündüklerine inanıyorum. Başka hiçbir şarkı daha fazla tartışılmadı ve hemen onun için çalıştık." dedi

    Felder, Vecna ​​ile “Master of Puppets” şarkısında atıfta bulunulan ilaçlar arasında benzerlikler olduğunu da ekliyor: “Benzerlikleri paylaşıyorlar, çünkü her birinin, insanları temel kişisel güçlerinden çalan, yaşamı yok eden özellikleri var. Agresif yüksek tempolu metal sesi, başkaları için hassas bir endişeye dayanan uyarıcı psikolojik ve sosyal açıdan bilinçli şarkı sözlerini yalanlıyor. Eddie'de gördüğümüz, Chrissy ile tanıştığı sahnede açıkça görülen hassas taraf."

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top