Hesabım
    Whoopi Goldberg, Irkçı "House of Dragon" ve "Rings of Power" Hayranlarını Eleştirdi

    Goldberg, hobbitler ve ejderhalar gibi dünya dışı yaratıkları kabul eden hayranları siyahi oyuncuları da kabul etmeye çağırdı.

    Whoopi Goldberg'in sunuculuk yaptığı "The View" programının 6 Eylül bölümünde, yakın zamanda peş peşe seyiciyle buluşan HBO dizisi "House of the Dragon" ve Amazon Prime Video dizisi "The Lord of The Rings: Rings of Power"a yönelen ırkçı tepkiler gündeme geldi. Goldberg, ırkçı yorumlarda bulunan hayranları ağır bir şekilde eleştirdi.

    Oscar'lı oyuncu, her ikisi de fantastik evrenlerde geçen ve dünya dışı yaratıkları içeren dizilerin hayranlarını, bu varlıkları kabul ettikleri gibi siyah oyuncuları da kabul etmeye davet etti. "Gerçek dünyada yoklar, bunu biliyorsunuz değil mi? Ejderhalar yok. Hobbitler yok. Bana siyahların sahte insan da olamayacağını mı söylüyorsunuz?" dedi. Goldberg daha sonrasında ise "Siyah hobbitler olduğu için sorun yaşayan insanlar… Gidin bir iş bulun! Bir işe girin! Kendinizi bulun çünkü yanlış şeylere odaklanmışsınız!" ifadelerinde bulundu. 

    Programın ortak sunucusu Sunny Hostin de "Bence asıl inanılmaz olan, bu insanlar için ejderhalar, ateş soluyan ejderhalar, doğuştan beyaz saçlı ve mor gözlü insanlar kabul edilebilir; ama siyah insanlar gerçekçi değil" sözleriyle Goldberg'e katıldığını belirtti. "House of Dragon" yıldızı Steve Toussaint, Lord Corlys Velaryon rolüne seçildikten sonra aldığı ırkçı yorumlardan bahsettiği röportajlarında çok benzer ifadelerde bulunmuş ve fantastik dünyanın tüm hayali varlıklarını kabul eden insanların neden siyah oyuncuları kabul edemediklerini anlamadığını söylemişti. 

    Irkçı hayranlara seslenen Whoopi Goldberg, kendilerini şimdiden siyahi bir Deniz Kızı Ariel görmeye hazırlamalarını da söyledi. Disney'in 2023 ilkbaharında seyirciyle buluşacak olan live-action "Küçük Deniz Kızı" filminde Ariel'i Halle Bailey canlandırıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top