Hesabım
    "The Crown" İptal mi Ediliyor?

    Kraliçe'nin ölümünün ardından gözler çekimlerin durdurulduğu "The Crown" dizisine çevrildi...

    İngilitere Kraliçesi II. Elizabeth, dün 96 yaşında hayatını kaybetti. Tam 70 yıl boyunca tahtta oturan Kraliçe'nin vefatı İngiltere'deki hayatı bir süreliğine durduracak. Dün itibariyle başlayan 10 günlük yas sürecinde tüm kültürel ve sportif faaliyetler ertelenecek, İngiltere televizyonlarında komedi yayınları yapılmayacak. 

    Bütün bu süreçten, Kraliçe'nin ve Kraliyet ailesinin hayatını anlatan "The Crown" dizisi de etkilendi. Dün, Kraliçe'nin vefat haberinin ardından dizinin çekimlerinin durdurulacağı duyulduğunda, hayranlar dizinin iptal edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladılar. Dizinin çekimleri gerçekten de durduruluyor, ancak kimse endişelenmesin, iptal kararı yok. En azından şimdilik.

    4. sezonu 2020'de yayınlanan "The Crown"ın, Prenses Diana'ya ve trajik ölümüne odaklanan 5. sezonu önümüzdeki Kasım ayında izleyiciyle buluşacaktı. Bu arada 6. sezon için de çalışmalar sürdürülüyordu. Dizinin yaratıcısı Peter Morgan, Deadline'a gönderdiği mailde, 6. sezon çekimlerinin Kraliçe'ye duydukları saygıdan dolayı durdurulacağını söyledi diziyi kraliçeye "bir aşk mektubu" olarak nitelendirdi. Yapım sürecinin ne kadar bir süre için askıya alındığı belirtilmedi. Ayrıca 5. sezon prömiyer tarihi ertelenecek mi, dizinin iptali gündemde mi gibi sorulara da henüz kesin yanıtlar gelmedi.

    Şimdiye kadar 21 Emmy ödülünün yanı sıra BAFTA, SAG, Golden Globe gibi bir çok prestijli ödül kazanan "The Crown"da Kraliçe Elizbath'i ilk iki sezonda Claire Foy, 3. ve 4. sezonlarda Olivia Colman canlandırdı. 5. sezonda ise rolü Imelda Staunton devralacak. 5. sezonda ayrıca Elizabeth Debicki Prenses Diana'ya, Dominic West Prens Charles'a, Jonathan Pryce Prens Philip'e ve Olivia Williams Camilla Perker Bowles'a hayat verecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top