Hesabım
    2022 Emmy Ödülleri'nin Sürprizleri ve Hayal Kırıklıkları

    74. Emmy Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. Gelin törenin sürprizlerine ve hayal kırıklıklarına bakalım...

    74. Primetime Emmy ödülleri dün gece Los Angeles'ta düzenlenen törenle dağıtıldı. Academy of Television Arts & Sciences tarafından verilen ödüllerle televizyon dünyasının en iyileri belirlendi. En çok adaylığı elde eden Succession, The White LotusTed Lasso gibi diziler ödüllerin çoğunu toplarken, Better Call Saul gibi bazı çok sevilen dizilerin ödül alamaması hayranların tepkisini çekti. 

    74. Emmy Ödülleri'nin tüm kazananlarını görmek için tıklayın...

    Sürprizler

    • Ted Lasso

    Bu yıl Emmy Ödülleri'nde çok büyük bir sürpriz olmadı, çünkü tüm kazananlar ya açık ara birinciler ya da çoğu tahmin listesinde ikinci olan yapımlardı. Yine de Apple TV+'ın Ted Lasso dizisinin baskınlığı bir sürpriz olarak değerlendirilebilir.

    İkinci sezona verilen karışık tepkiler ve dizinin yaratıcısı/yıldızı Jason Sudeikis'in devam eden kişisel draması göz önüne alındığında, Ted Lasso hit bir komedi dizisi olmakta uzaklaşmış gibi görünüyordu. Ayırca dizi geçen yılın aksine bu yıl Yaratıcı Sanatlar Emmy ödüllerinden eli boş ayrıldı ve En İyi Komedi Dizisi Kadrosu ödülünü Abbott Elementary'e kaptırdı. Bu ödülü kazanan son 7 dizi, En İyi Komedi Dizisi ödülünü de kazanmıştı ancak bu sefer durum değişti; ödülü Ted Lasso alırken Abbot Elementary'nin payına hayal kırıklığı düştü.

    • Lee Jung-jae

    Lee Jung-jae, Squid Game'deki Gi-hun performansıyla Dram kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alarak bu kategoride ödül kazanan ilk Asyalı, genelde ise Emmy kazanan 4. Asyalı isim oldu. Lee Jung-jae, aynı kategoride yarışan Bob Odenkirk, Brian CoxAdam Scott gibi güçlü isimlerin arasında sıyrıldı.

    Hayal Kırıklıkları

    • Only Murders in the Building

    17 kategoride adaylık elde etmesine ve Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri'nde 3 dalda ödül kazanmasına rağmen, Hulu'nun sevilen dizisi Only Murders in the Building ana kategorilerin herhangi birinde ödül alamadı. Dizinin başrollerini Selena Gomez ile paylaşan Martin Short ve Steve Martin, komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için önde gelen isimlerdi. Dizi senaryo ya da yönetmenlik dalında da eli boş kaldı. 

    • Ted Lasslo

    Ted Lasso'nun En İyi Komedi Dizisi ödülünü kazanması, aynı kategoride yarışan ve daha güçlü görülen adaylar açısından bir hayal kırıklığı oldu hiç kuşkusuz. Abbot Elementary ve Only Murders in the Building'in dışında, ikinci sezonu çok beğenilen Hacks dizisi de bu yıl Emmy şansını kaybetti.

    • Severance ve Yellowjackets

    Apple TV+'ın çok beğenilen bilim kurgu dizisi, En İyi Dram Dizisi, En İyi Aktör (Adam Scott), En İyi Yönetmen (Ben Stiller) dahil olmak üzere 14 dalda aday gösterilmişti. Yaratıcı Sanatlar Emmy'lerinde En İyi Müzik ve En İyi Jenerik Tasarımı ödüllerini alan dizi dün geceki törenden eli boş ayrıldı. 

    Diğer bir yaratıcı yeni dizi olan Yellowjackets ise toplamda 7 dalda aday gösterilmişti. Bunların arasında En İyi Dram Dizisi, En İyi Yönetmenlik, En İyi Kadın ve Yardımcı Kadın Oyuncu ödülleri de vardı ancak Showtime'ın sevilen dizisi de aday olduğu kategorilerde ödül alamadı. 

    • Bob Odenkirk

    Bob Odenkirk'ün Dram kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alamaması da gecenin hayal kırıklıklarından biri olarak değerlendirildi. Better Call Saul ile çok beğenilen bir performansa imza atan ve çekimler sırasında bir kalp krizi geçiren Odinkirk, daha önceki adaylıklarında da ödülü kucaklayamamıştı. 

    • Rhea Seehorn - Better Call Saul

    Rhea Seehorn'un, altı sezon boyunca Better Call Saul'da canlandırdığı Kim Wexler rolündeki parlak performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilmesi hayranları çok sevindirse de Seehorn ödülü alamadı. 

    Tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak değerlendirilen Better Call Saul, tüm sezonları boyunca 46 kez Emmy adaylığı elde etti ancak bir kez bile ödülü kucaklayamadı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top