Hesabım
    David Cronenberg Filmi "Scanners" Dizi Oluyor

    1981 tarihli bilim-kurgu, gerilim filmi "Scanners"ın dizi uyarlaması HBO'da yayınlanacak.

    1980'lerden 1990'lı yılların sonlarına kadar "The Fly", "Dead Ringers", "Videodrome", "Crash", "eXistenZ" gibi birçok tuhaf ve vahşi şahesere imza atarak "body horror" denilince akla gelen ilk isimlerden bir olan David Cronenberg'in "Scanners" (Tarayıcılar) filmi HBO için dizi oluyor. 

    1981 yapımı bilim kurgu - korku filmi, bir deney sonucunda kazara ortaya çıkan ve birbirleriyle mücadele eden telepatlar olan "tarayıcılar"la dolu bir dünyada geçiyordu. Başrollerinde Stephen LackJennifer O'Neill ve Michael Ironside'ın yer aldığı film başlangıçta eleştirmenleri pek etkileyememiş olsa da "Scanners" yazarı ve yönetmeni Cronenberg'i uluslararası üne kavuşturdu ve film sonunda kült statüsüne ulaştı. 

    Dizinin resmi özetine göre bu kez iki kadın karaktere odaklanılacak. Özette "tarayıcılar", dizinin merkezinde yer alan iki kadın karakterin peşine düşen "hayal edilemez güçlere sahip amansız ajanlar" olarak tanımlanıyorlar. Modern toplumun kıyısında yaşayan bu iki kadının kendilerini dize getirmeye kararlı büyük bir komployu devirmek için birlikte çalışmayı öğrenmesi gerekiyor...

    Beş yıldan fazla süredir geliştirme aşamasında olan diziyi, Emmy ödüllü William Bridges (Black Mirror, Stranger Things) kaleme alacak. Yönetmenliği ise Yann Demange (Lovecraft Country, White Boy Rick) üstlenecek. Oyuncu kadrosu ise henüz belli değil. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top