Hesabım
    Harlan Coben'in "Bolitar" Serisi Netflix Dizisi Oluyor

    Netflix'in ünlü polisiye yazarıyla olan iş birliği devam ediyor...

    Netflix, çok satan yazar Harlan Coben ile olan beş yıllık genel anlaşmasını yeniledi. Orijinal anlaşma Netflix'e, on dört Coben kitabını İngilizce ya da farklı dillerde, film ve diziye uyarlama hakkını veriyordu. Yenilenen anlaşmayla bunlara on iki kitap daha ekleniyor ve anlaşmanın süresi 4 yıl daha uzuyor.  

    Netflix'in haklarını satın aldığı on iki yeni kitabın büyük bir kısmı, Coben'in imza karakteri Myron Bolitar'a odaklanıyor. Platform Bolitar dizisi için şimdiden çalışmalara başladı. Henüz ön hazırlık aşamasında olan dizi, kitaplarla aynı şekilde Amerika'da geçecek. 

    Ülkemizde de "Oyunbozan", "Büyük Vuruş", "Son Oyun" gibi isimlerle yayınlan kitaplarda Bolitar, uzun boylu ve yakışıklı eski bir basketbol oyuncusudur ve basketbolu bıraktıktan sonra spor yıldızlarını ve ünlüleri temsil eden bir ajans açmıştır. Karakterin yeğeni Mickey Bolitar, Amazon Prime Video'nun "Shelter" dizisinin ana karakteri olarak karşımıza çıkacak. Dolayısıyla Mickey'i, Netflix'teki Bolitar dizisinde göremeyeceğiz. 

    Harlan Coben'in yedi romanı şimdiye kadar Netflix dizisine dönüştürüldü. Bunların arasında İngiltere yapımı "Safe", Polonya yapımı "Asla Vazgeçme" ve İspanya yapımı "Şantaj" yer alıyor. Bolitar dizisi Coben'in ilk Amerikan uyarlaması olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top