Hesabım
    "House of the Dragon" 8. Bölümdeki Etkileyici Sahne Tesadüfen Ortaya Çıkmış

    Haber "House of the Dragon" 8. bölüm hakkında süprizbozan içerir.

    "House of the Dragon"ın "The Lord of the Tides" adlı 8. bölümünde, Kral Viserys'in (Paddy Considine) sağlığının kötüden daha da kötüye gittiğini gördük. Ancak yatağa bağlı olmasına rağmen, Driftmark'ın halefi konusunda kararını vermek için taht odasına inmeyi başardı.

    Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) Stepstones'da ağır yaralandı ve küçük kardeşi Vaemond (Wil Johnson) ölümü halinde onun yerini almak istiyor. Dizinin başlarından hatırlayacağınız gibi, Corlys, Rhaenyra (Emma D'Arcy) ve Laenor'un (John Macmillan) oğlu olan torunu Lucerys'i varisi olarak atadı. Ancak sorun şu ki, Laenor neredeyse kesinlikle Lucerys'in babası değil ve Vaemond bunu biliyor.

    Bu sahnede, Viserys meseleyi kesin olarak çözmek için Demir Taht'a topallayarak giderken, tacı başından düştü ve kardeşi Daemon'dur (Matt Smith) onu alıp yeniden Viserys'in başına koydu. Dramatik olarak oldukça yoğun olan 8. bölümdeki bu etkileyici sahnenin aslında senaryoda olmaması ise dizinin hayranlarını şaşırttı. 

    Bölümün yönetmeni Geeta Vasant Patel, Entertainment Weekly'deki röportajında bu sahnenin tesadüf eseri ortaya çıktığını anlattı: Bunu çekerken, taç Paddy'nin kafasından düştü ve Matt onu aldı, biz de devam ettik. Çekimleri durdurmadık. Orada bu anın keşfi vardı. Sonrasında üçümüz bir araya geldik ve "Bunu hissettik. Bu ilişkimizdeki bir dönüm noktası" dediler. Bu sadece sessiz bir andı.

    Bu tesadüf olduğu için çok minnettardım. Çünkü, en azından benim için, oldukça önemli bir an ve başlangıçtaki hikaye için gerçek bir dönüm noktası oldu: Hey, tacını istiyorum ve en sonunda burada, tacı başına geri koyacağım ve tahtına çıkmana yardım edeceğim.

    "House of the Dragon" sona yaklaşırken, artan gerilim ve hikaye evreni izleyicileri tam anlamıyla ekrana kilitliyor. Dizi yayınlanacak son iki bölümünün ardından sezon finali yapacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top