Hesabım
    Kötü Yol'un Yönetmeni Nisan Akman'dan Kötü Haber

    Yönetmen beyin kanaması geçirdi..

    Kanal D'nin yeni sezonda ekrana gelmeye başlayacak olan dizisi Kötü Yol'un çekimleri tüm hızıyla sürerken, setten kötü haber geldi. Dizinin yönetmeni Nisan Akman, çekimlere ara verdiği esnada beyin kanaması geçirerek kısmi felce uğradı.

    Sabah'ın haberine göre, Balat'ta kurulan sette çekimleri sürdüren ekip, neredeyse günün 18 saatini sette geçiriyordu. Bazı teknik aksaklıklara sinirlenen Nisan Akman, çekimlere ara verip sahilde biraz yürümek istedi. Tansiyonunun düşmesiyle yere yığılan yönetmen Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir kan pıhtısının Akman'ın beynine giden damarı tıkadığı ve buna bağlı olarak sağ tarafının felç olduğu anlaşıldı. Yoğun bakımın ardından durumunda görülen düzelme üzerine normal üniteye alınan Akman'ın, en az iki ay sete geri dönemeyeceği bildirildi.

    1958 doğumlu olan Akman, kamera asistanı olarak başladığı kariyerine, aralarında Bir Kırık Bebek, Beyaz Bisiklet gibi filmler ve Al Yazmalım, Parmaklıklar Ardında ve Hanımın Çiftliği gibi birçok dizinin yönetmenliğini üstlenerek devam etti.

    Aşırı stres, yoğun çalışma ve sıcak hava faktörlerinin biraraya gelmesinin bu rahatsızlığı doğurduğu gün gibi ortadayken, dizi setleri halen insan üstü çabalarla ilerliyor. Bir bölümü neredeyse iki saati bulan, çoğu uzun metraj bir filmden bile uzun olan yerli diziler ile tüm prime time'ı kapatmak tüm kanalların arzusu olsa da, artık buna bir dur denmeli. İnsanların sağlığını tehdit eden bu çalışma şartlarını kimin görmesi gerekiyorsa onlara göstermek gerekiyor.

    Beyazperde ekibi olarak Nisan Akman'a acil şifalar diliyor, tüm dizi sektörü emekçilerinin insanca çalışma saatlerine kavuşmalarını temenni ediyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top