Hesabım
    Pelin Karahan ve Ozan Güven'li Muhteşem Yüzyıl'dan İlk Fotoğraflar

    Mihrimah Sultan ve Rüstem Paşa

    Muhteşem Yüzyıl yeni sezonuyla ekrana gelmeye hazırlanırken, dizinin 3. sezonunda yer alacak yeni isimler de görücüye çıktı. Gündeme bomba gibi düşen Cansu Dere'nin Firuze olarak yayınlanan fotoğraflarının ardından bu kez de, Pelin Karahan ve Ozan Güven'in karakter fotoğrafları yayınlandı.

    Pelin Karahan, Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın biricik kızları, güzelliği, hırsı ve zekasıyla Osmanlı İmparatorluğu'nun gözde sultanı Mihrimah Sultan karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak.

    Pelin Karahan Muhteşem Yüzyıl kadrosunda yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu şu sözlerle dile getirdi; “Muhteşem Yüzyıl kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak dünyada ses getiren bir proje haline geldi. Yönetmeninden, oyuncu kadrosuna, yapımcısından ekibine kadar içinde yer alıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğum bir iş. Mihrimah Sultan da Osmanlı döneminin en önemli kadın karakterlerinden biri… Etkisi haremin dışına kadar taşmış, devlet ilişkilerinde bile rol gösterme şansına kavuşmuş. En az Hürrem Sultan kadar güçlü ve annesinin izinden giderek belli bir mertebe ulaşmasıyla politikaya, siyasete yön verebilmiş. Böyle bir projede Mihrimah Sultan gibi bir karakteri canlandırıyor olmak benim için heyecan verici.”

    Fotoğrafların tamamı için galeriyi ziyaret edin..

    Diğer taraftan kadroya yeni dahil olan Ozan Güven, Osmanlı döneminde Vezir-i azamlığa dek yükselerek dönemin en önemli siyasetçilerinden birisi haline gelen Rüstem Paşa olarak dizide yer alacak.

    Hürrem Sultan ile kurduğu yakın bağlar sayesinde Mihrimah Sultan ile evlenip saraydaki yerini sağlamlaştıran Rüstem Paşa'yı oynayacak olan Ozan Güven "Muhteşem Yüzyıl’da Rüstem Paşa rolünü kabul etmemin birçok sebebi var. Yapımcısı Timur Savcı “İkinci Bahar”dan beridir tanıdığım bildiğim ve güvendiğim biri olması, yönetmenler Yağmur-Durul Taylan ile tekrar bir araya gelme isteğim, hikayenin her noktasında Meral Teyzem’in (Meral Okay) izinin olması ve tabii ki oyuncu kadrosuyla zaten fazlaca düşünmeme gerek kalmadı. İşin doğrusu Rüstem Paşa’nın iktidar için yaptıkları kanımı donduruyor, tarihi değiştiren, ahırcı başı olarak başladığı saray macerası sadrazamlığa kadar yükseliyor. Böyle bir karakteri oynamak benim için çok heyecanlı olacak. 2012 yılında da kaftan giyip Topkapı Sarayı’nda dolaşmanın hoş bir deneyim olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

    Muhteşem Yüzyıl 3. sezonuyla 12 Eylül'de ekrana geri dönecek..

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top