Hesabım
    Martin Scorsese, Antik Roma Dizisi İçin "Vikings”in Yazarıyla Bir Araya Geliyor!

    Antik Roma'da geçecek dizi projesi şimdiden merak uyandırıyor.

    75 yaşındaki Amerikalı yönetmen Martin Scorsese projeden projeye koşuyor. Şu sıralarda “The Irishman” ile meşgul olan yönetmen, Leonardo DiCaprio’nun başrolünde olduğu “Roosevelt” ve “Killers of the Flower Moon” filmlerini çekeceğini duyurmuştu. Oscar’lı yönetmenin ayrıca Sharon Stone’un başrolünde olduğu bir çekeceği de biliniyor. Bunların yanında birçok projede yapımcı olarak görev alan Scorsese yeni projesi için hazırlıklara başladı.

    Daha önce “Boardwalk Empire” ve “Vinyl” gibi dönem dizilerinin ilk bölümlerini yöneten ve dizilerde yürütücü yapımcı olarak görev alan Martin Scorsese yeni dizi projesinde farklı bir tarihi döneme yolculuk yapıyor. Yönetmen, Antik Roma’nın hükümdarlarını anlatacak “The Caesars” dizisiyle televizyona dönüş yapacak. Dizi, Julius Caesar’ın iktidara yükselmesini anlatarak başlayacak. İlk bölüm yazılmış ve sezonun geri kalanı için ana hatlar belirlenmiş. Dizinin birden fazla sezon sürmesi ve çekimlerinin önümüzdeki sene İtalya’da başlaması bekleniyor. Dizinin kanalı henüz belli değil.

    Scorsese bu dizi projesinde İngiliz senarist Michael Hirst ile beraber çalışacak. Oscar ödüllü “Elizabeth” ve “Elizabeth: Altın Çağ” filmlerinin senaristi Hirst’in televizyon projeleri arasında “The Tudors”, “Camelot” ve “Vikings” gibi diziler bulunuyor. BAFTA adaylığı bulunan senarist “The Caesars” ile ilgili şunları söylüyor: “Julius Caesar filmlerde genellikle orta yaşlı olarak ve politik karmaşalarla uğraşırken gösteriliyor. Fakat gençken de çok ilginç ve hırslı biriydi. Birçok Sezar gençken iktidara geldi ama ekranda bunları neredeyse hiç göremedik. O enerji, canlılık ve gençlerin aşırıya kaçma kültürü. Nispeten küçük bir krallığın kısa süre içerisinde dünya çapında bir güce dönüşmesi dudak uçuklatıcı bir şey. Bu, yaşlı devlet adamları veya güçten düşmüş savaşçıların yapabileceği bir şey değil.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top