Hesabım
    Game of Thrones ve Big Little Lies Bütçeleri HBO’yu Zorluyor

    İki hit dizinin yapımı milyonlarca dolara mal oluyor

    HBO’nun en hit yapımı Game of Thrones ve geçtiğimiz yıla damgasını vuran dizisi Big Little Lies’ın yeni sezonları, kanalın devasa bir maddi yükle karşılaşmasına neden oldu.

    Kanalın drama müdürü Francesca Orsi ve programlama bölümünün başkanı Casey Bloys, geçtiğimiz günlerde katıldıkları bir söyleşide, iki hit dizi yüzünden kanal giderlerinin tavan yaptığını açıkladılar ve bütçeler konusundaki endişelerini dile getirdiler.

    Francesca Orsi’ye göre bu noktaya gelinmesindeki en büyük neden, mini dizi olarak tasarlanan ancak sürpriz bir şekilde sezon onayını alan Big Little Lies’ın ikinci sezonu. Bu süreçte oyuncu kadrosuyla tekrar pazarlık masasına oturuldu ve ikinci sezon kaşeleri bir hayli yükseldi. Yalnızca Nicole Kidman ve Reese Witherspoon’un bölüm başına 1 milyon dolar kazanacağı haberler arasında.

    Öte yandan son sezonuyla final yapmaya hazırlanan Game of Thrones da bölüm başı yaklaşık 15 milyon dolarlık rekor bir bütçeyle kotarılıyor. Orsi’nin açıklamalarına göre böylesine yüksek bir harcama, Game of Thrones için geliştirilen devam dizisi projelerinin geleceğini muallakta bırakıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top