Hesabım
    Stranger Things’in Çalıntı Olduğu İddiası Ortalığı Karıştırdı

    Yönetmen Charlie Kessler, projesinin çalındığını iddia ediyor

    2012 yapımı Montauk adlı kısa filmin yönetmeni, Stranger Things’deki fikirlerin kendisine ait olduğunu ileri sürdü.

    Charlie Kessler adlı yönetmen, 2014 yılında Tribeca Film Festivali’nde Matt ve Ross Duffer ile tanıştığını, onlara Montauk adlı projesinden bahsettiğini, sonrasında senaryosunu ve fikirlerini yönetmenlere sunduğunu, ancak Dufferların bu fikirleri izinsiz kullanarak Stranger Things’i yarattığını ileri sürdü. Kessler geçtiğimiz gün mahkemeye başvurarak Matt ve Ross Duffer’a dava açtı.

    Kessler’ın iddiasına göre Duffer Kardeşler, "The Montauk Project" adını taşıyan projeyi, Stranger Things’i geliştirme aşamasında kullandılar.

    Deadline’nın haberine göre Stranger Things’in Netflix’ten ilk onayı aldığı 2015’te, projenin ismi Montauk olarak duyurulmuştu. Ayrıca o dönem servis edilen sinopsiste, olaylar şimdinin aksine Montauk, Long Island’da geçiyordu.

    Kessler’ın imzasını taşıyan Montauk, konu olarak askeri üste  kaybolan küçük bir çocuğun hikayesini ele alıyor. Bu askeri üste, çocuklar ve başka bir boyuttan gelen bir canavar üzerine deneyler yapıldığı ortaya çıkıyor.  

    Variety’nin haberine göre ise hem Montauk hem de Stranger Things, 1992 basımı The Montauk Project: Experiments in Time adlı bir kitaptan sonra geldi. Kitap, Montauk’ta yapılan gizli hükümet deneylerine dair komplo teorilerini ele alıyor.

    Suçlamalarla ilgili Dufferlar ya da Netflix tarafı henüz açıklama yapmadı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top