Hesabım
    Netflix'in Osmanlı Belgeselinden Fragman Yayında!

    Rise of Empires: Ottoman belgeselinin ilk fragmanı yayında..

    Netflix'in merakla beklenen Osmanlı belgeseli Rise of Empires: Ottoman'dan ilk fragman yayınlandı. İstanbul'un fethini anlatan ve görkemli sahelere sahip olan belgeselde, Türkiye ve dünyadan tarihçilerin röportajları da bulunuyor ve imkansızı başaran Fatih Sultan Mehmet'in başarısı konuşuluyor.

    Yükseliş döneminde geçen belgesel, aynı zamanda da bir mini dizi formatında yayınlanacak. 24 Ocak 2020 tarihinde, tüm dünyayla aynı anda prömiyer yapacak olan Rise of Empires: Ottoman belgeselinin başlıca rollerinde ünlü isimler Tuba BüyüküstünCem Yiğit ÜzümoğluSelim BayraktarBirkan SokulluOsman SonantTolga TekinUshan Çakır ve Damla Sönmez bulunuyor. 

    Toplam 6 bölümden oluşan mini dizi formatındaki belgesel için ünlü tarihçiler, Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa danışmanlık yaptılar. Serinin yapımcıları ise Karga Seven ve STX Entertainment. Çekimleri İstanbul'da gerçekleşen projenin yönetmen koltuğunda Emre Şahin oturuyor. Proje, İstanbul'un Fethi ve sonrasında gerçekleşen yükselme dönemini Fatih Sultan Mehmet üzerinden anlatıyor. Netflix yöneticileri, Osmanlı İmparatorluğu'nu ve bu olayı daha önce hiç ele alınmadığı bir şekilde yansıttıkları iddiasındalar.

    Belgesel için bir devam bilgisi yok. Fragmanda gördüğümüz kadarıyla önemli bir bütçe ayrılmış ve teknik açıdan önemli saheler barındırıyor. Prömiyer, 24 Ocak 2020 tarihinde Netflix Türkiye'de olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top