Hesabım
    BBC, Peaky Blinders ve Line of Duty'nin Çekimlerini Erteledi

    Erteleme kararlarına BBC de katıldı..

    BBC

    İngiliz televizyonundaki en popüler iki gösteri olan Peaky Blinders ve Line of Duty serisinin devam eden çekimleri, İngiltere film ve TV yapım endüstrisi Koronavirüsün yayılması karşısında durma noktasına geldiği için ertelendi. Line of Duty'nin 6. sezonunun set çalışmaları geçtiğimiz ay Kuzey İrlanda'da başlamıştı. Cillian Murphy ve Helen McCrory'nin rol aldığı Peaky Blinders'ın yapımcıları ise şimdilik kült şovun altıncı sezonuna başlamamaya karar verdiler.

    Covid-19'un yayılması ışığında, çok düşünüldükten sonra, Peaky Blinders ve Line of Duty yapımcıları çekimleri erteledi ve yapımları askıya aldı. BBC sözcüsü; “Tüm prodüksiyonları tek tek incelemeye devam edeceğiz ve Bakanlık, Dünya Sağlık Örgütü ve İngiltere Halk Sağlığı'ndan en son haberleri ve tavsiyeleri takip etmeye devam edeceğiz.” dedi. Ülkenin en çok izlenen kanalı olan ve düzenli olarak 20 milyondan fazla izleyici çeken BBC One'da yayınlanan iki şovun ertelenmesi, TV şirketleri ve izleyiciler için eşi görülmemiş bir kesintinin başlangıcını işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl, bölüm başına en az 1 milyon sterline mal olan His Dark Materials ve The Crown gibi 300'den fazla film ve üst düzey TV dizisi yapmak için sektörde 3.6 milyar sterlinden fazla para harcandı.

    Bu rakamların ışığında, hem izleyicilerin rutinleri, hem de şirketlerin zararları düşünüldüğünde 2 hafta gibi bir aranın çok can sıkıcı olmayacağı ama süre uzarsa sektörün büyük bir darbe yiyeceği konuşuluyor. Özellikle sinema tarafında şimdiden büyük zararlar konuşuluyor. Kış sezonu, umuyoruz ki bu virüs durumu ortadan kalkarsa bizi çok hareketli bir vizyon bekleyecek gibi gözüküyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top