Hesabım
    "Tiger King", İlk 10 Günde ABD'de 34 Milyon İzlenme Yakaladı!

    Yeni fenomen Joe Exotic, izlenme rekorları kırıyor

    Tiger King”, Netflix’in şimdiye kadarki en büyük orijinal şovlarından biri olma yolunda adım adım ilerliyor. Nielsen raporuna göre, yapım yayınlandıktan sonraki ilk 10 gün içinde (20-29 Mart) 34.3 milyon ABD izleyicisine ulaştı. Netflix'in ikinci sezonunda ilk 10 günde 31.2 milyon izleyici sayısı elde eden, üçüncü sezonun ilk 10 gününde ise 36.3 milyon izleyici toplayan Stranger Things dizisiyle birlikte ulaştığı en önemli başarı.

    Dakikada ortalama olarak, “Tiger King” 20-29 Mart tarihleri ​​arasında ABD'li izleyiciler arasında 19.0 milyonluk bir seyirci kitlesini çekti. Bu aynı zamanda “Stranger Things 2”den (17.5 milyon) daha yüksekti ve neredeyse 20.5 milyonu yakalayan “Stranger Things 3” ile eşleşti. “Tiger King”, büyük kedi yetiştiricileri ve özel hayvanat bahçeleri dünyasında geçen tuhaf bir çatışma ve suç hikayesi anlatan, yedi bölümlük sınırlı bir seri için şimdiden inkar edilemez bir fenomen haline dönüşen bir yapım oldu.

    Netflix, geçmiş orijinaller için seçici olarak yaptığı gibi, bugüne kadar “Tiger King” için görüntüleme sayılarını yayınlamadı. Yapım, Netflix’in belgelere ilişkin açıklamalarına göre, silahlı, çok eşli ve batılı şarkıcı olan, Oklahoma yol kenarındaki hayvanat bahçesinin sahibi Joseph “Joe Exotic” Maldonado-Passage üzerine odaklanıyor. Hikaye, hayvan aktivisti Carole Baskin'in büyük kedi yetiştiricilerini kapatmaya çalışmasının ardından, Joe Exotic’in kiralık bir cinayet planıyla bağlantılı olarak tutuklanmasına yol açmasıyla ilginç bir hal alıyor. Belgeleri onaylayan hayvanat bahçesi sahibi Jeff Lowe'ye göre, Netflix önemli gelişmelerin olduğu bir bölüm daha çekecek. Bu bilgi, henüz şirket tarafında doğrulanmadı.

    “Tiger King: Murder, Mayhem and Madness”, Chris Smith ve Fisher Stevens'la birlikte yapımcı olarak görev yapan Eric Goode ve Rebecca Chaiklin tarafından yönetiliyor. Nielsen’in Netflix ve Amazon Prime Video görüntülemesini raporlayan SVOD içerik derecelendirmeleri, bu platformlarda üçüncü taraf görüntüleme ölçüsü sağlar. Bunlar elbette net veriler değil. Nielsen’in rakamları, yalnızca bağlı TV'lerde (mobil cihazlar ve PC'ler hariç) ve yalnızca ABD'li izleyiciler arasında izlenen programlamayı ölçen ve tahmin üzerine sonuçlarını paylaşan bir oluşum. Tiger King, eminiz ki çok daha fazla izleyici sayısına sahip.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top