Hesabım
    Aidan Turner'ın Da Vinci Rolünde Olduğu 'Leonardo'ya İlk Bakış

    Poldark ve Hobbit serisinin yıldızından Da Vinci performansı geliyor..

    Lux Vide

    'Poldark' ve Hobbit serisinin yıldızı Aidan Turner, 'The Man in the High Castle' yaratıcısı Frank Spotnitz'in yeni TV şovunda İtalyan usta, büyük ressam Leonardo Da Vinci'yi oynuyor. Dizinin üretimi Lux Vide tarafından RAI Fiction ve Big Light Productions ortaklığında gerçekleşecek ve Sony Pictures Television dünya çapında ortak yapımcı olup, serinin dağıtımını üstlenecek. 

    Serinin yaratıcı ekibinin başında Frank Spotnitz (X-Files, The Man in the High Castle, Medici) ve Steve Thompson (Sherlock, Doctor Who) yer alırken, yönetmen koltuğunda Daniel Percival (The Man in the High Castle, Death Comes to Pemberley) ve Alexis Sweet (Don Matteo, Back to the Island) oturuyor. Leonardo'nun 2021'de prömiyer yapması bekleniyor ve tarihinin en büyüleyici ve esrarengiz insanlarından birinin bütün gizemini açığa çıkarmaya hazırlanıyor. Da Vinci, dehası ve işleriyle küresel olarak bilinen ama buna rağmen gerçek karakteri sırlarla dolu olan gizemli bir adam.

    Turner'ın yanı sıra dizinin oyuncu kadrosunda, Leonardo'nun ustası Andrea del Verrocchio'yu oynayan Giancarlo Giannini (Family Novel, Catch-22), Da Vinci'nin sevgilisi, arkadaşı ve gizemli ilham perisi Caterina da Cremona'yı oynayan Matilda De Angelis (Undoing) ve Podestà'nın merkezinde gizemi çözmekle görevli genç bir dedektif olan Stefano Giraldi'yi canlandıran Freddie Highmore (The Good Doctor, Bates Motel) yer alıyor. Highmore ayrıca Sony Pictures Television'a ait prodüksiyon şirketi Alfresco Pictures aracılığıyla Leonardo'da baş yapımcı olarak görev yapıyor.

    Toscana'nın kırsal kasabası Vinci'de bir noterin yasadışı oğlu olarak doğan Da Vinci'nin yalnız çocukluğu, her şeyi anlamak için acımasız ve neredeyse insanlık dışı bir dürtüyle içini dolduruyor. Sanat, bilim, resim, mühendislik, anatomi veya şiir, kısacası tüm çalışmaları, etrafımızdaki dünyanın gizemini açığa çıkarmaya kararlı derin bir insanlık sergiliyor. Da Vinci, araştırmaya ve keşfetmeye derin bir ihtiyaç duydu ve bu dizi, her zamanki gibi onun hayatının her yönünü keşfetmeyi amaçlıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top