Hesabım
    Paul Verhoeven, Klasik Roman ‘Bel Ami’yi TV'ye Uyarlayacak

    Elle ve Black Book filmlerinin ekibi Verhoeven'le birlikte çalışacak

    Utrecht, Robin/Action Press/Shutterstock

    Yapımcı Saïd Ben Saïd'e göre, Paul Verhoeven, Guy de Maupassant’ın klasik romanı Bel Ami’ye dayanan bir Fransızca dizi hazırlıyor. Verhoeven, romanın çağdaş bir uyarlaması olacak dizinin sekiz bölümünün de showrunnerı ve yönetmeni olacak. Film, daha önce Black Book ve Turkish Delight filmlerinde Verhoeven'le birlikte çalışan Hollandalı senaryo yazarı Gerard Soeteman tarafından yazılıyor.

    Filmleri arasında Verhoeven’in Oscar adayı filmi "Elle" de bulunan yapımcı Ben Saïd, Deadline'a verdiği demeçte dizi için çalışmalara başlandığını ve yayıncıyla irtibat halinde olunduğunu belirtti. Projenin Fransa'da 2021 yazında çekilmesi ve aynı yıl prömiyer yapması hedefleniyor. Ben Saïd ayrıca, Verhoeven'in 17. yüzyılda geçen iddialı draması Benedetta'nın planlanan yayınını 2021'e ertelendiğini de doğruladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle değişen planlar, büyük ihtimalle Cannes Film Festivali'nin bu yıl gerçekleşmeyeceğini ve adı geçen filmlerin çoğunun gelecek yıl festivale katılacağını anlamamızı da sağlıyor. Verhoeven de böyle düşünmüş olacak ki, filmi bir yıl erteledi ve galasının yine Cannes Film Festivali'nde yapılacağı açıklandı.

    Bel Ami daha önce, 2021 yılında çekilen aynı adlı filmde, Robert PattinsonUma Thurman ve Kristin Scott Thomas'ın başrolde oynadığı bir uyarlamayla karşımıza gelmişti. Verhoeven’in projesi, 1970'lerde ve 80'lerde Hollanda'da TV bölümleri yönettiğinden bu yana ilk kez küçük ekrana dönüş anlamı taşıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top