Hesabım
    'Peaky Blinders' Ekibi, BBC ve FX İçin "Great Expectation"ı Uyarlayacak

    Charles Dickens'ın klasik eseri emin ellerde!

    Peaky Blinders”ın yaratıcısı Steven Knight, Charles Dickens'ın klasik romanı “Great Expectations”ı, BBC ve FX için uyarlıyor. Altı bölümden oluşacak bir mini dizi olarak planlanan yapım, Ridley Scott ve Tom Hardy'nin üst düzey yapımcılığında gerçekleşecek. Dizi, daha önce yine BBC ve FX için üretilen üç bölümlük “A Christmas Carol” dizisinin ardından Knight tarafından kaleme alınan ikinci Dickens uyarlaması anlamına geliyor.

    Knight, BBC için, Scott, Hardy, Dean Baker, David W. Zucker, Kate Crowe ve Mona Qureshi tarafından icra edilecek olan diziyi yazacak ve yönetecek. Roman, 2012'de  Mike Newell, 1998'de Alfonso Cuarón ve 1946'da David Lean'in uyarlamaları da dahil olmak üzere birçok kez ekrana getirildi.

    BBC, kitabı 2011 yılında Ray Winstone, David SuchetDouglas Booth ve Gillian Anderson'ın da yer aldığı kadroyla, üç bölümlük bir mini olarak uyarlamıştı. BBC ve FX ayrıca, Knight'ın Tom Hardy ve Chips Hardy'le birlikte yazdığı ve yönettiği, yapımcıları Scott, Dean Baker ve Kate Crowe olan Taboo adlı diziyi de yayınlamıştı.

    Knight yaptığı açıklamada; “Zamana meydan okuyan karakterler ve zamanın çok ötesindeki anlatımından dolayı bir sonraki iş olarak bu harika eseri seçtim. Duygusal birinci şahıs anlatımıyla sınıf hareketliliği ve sınıf uzlaşmazlığı net bir şekilde aktarılıyor. Bir demircinin oğlu olan Pip’in, demirhaneden topluma adaptasyon sürecine uzanan yolculuğu benim için çok özel.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top