Hesabım
    Olivier Assayas, ‘Irma Vep’ Odaklı Dizi Hazırlıyor!

    Assayas, dizi projesinde A24'le çalışacak

    Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, önemli film yönetmenlerinin TV prodüksiyonlarına geçiş yaptığını daha fazla görmeye başladık. Birçoğu için, hala bu bir tabu olsa da, özgür bir içerik imkanı sunulduğunda kabul etme yüzdeleri artıyor. Görünüşe göre Olivier Assayas da yeniden bu isimlerin arasına katılacak ve 1996 yapımı filmi “Irma Vep”e dayanan yeni bir şov üzerinde çalışacak. Kendi filmini TV'ye uyarlama şansı yakaladığına göre de bir hayli mutlu olmalı. 

    Assayas'ın Cannes Film Festivali yerine, bu tarihlerde karantina harici ne yaptığı sorulduğunda, cevap olarak bu projeyi duyurdu. New York Times'a bir demeç veren yönetmen, 1996 yapımı filme dayanan yeni bir TV dizisi yazmanın tam ortasında olduğunu açıkladı. Assayas, “Bu günlerde A24 için 1996'daki Irma Vep karakterine dayanan bir seri yazıyorum. Beni meşgul ediyor ve çok heyecan verici buluyorum, hatta içeriği sebebiyle fazlasıyla motive edici geliyor." dedi. 

    Fransız filmi “Irma Vep”, Fransa'da “Les Vampires” filminin bir versiyonunu çekerken kendisini birkaç meseleyle birden uğraşırken bulan Hong Kong'lu aktrisin hikayesini anlatıyor. Film oldukça basit bir önermeye sahip ve o zamanlar Fransız film endüstrisinin gerçekten ilginç yönlerini keşfetmek için değerli bulunmuştu. Assayas'ın A24 tarafından üretilen yeni dizi hakkında verdiği açıklamaya göre “Irma Vep”, orijinal filmden 20 yıl sonra bugünkü sinemanın hikayesini anlatacak şekilde uyarlanıyor.

    Aslen filmlerle uğraşmasına rağmen, Assayas TV dizilerine de çok yabancı değil. On yıl önce, Edgar Ramirez'in Venezüella devrimcisi Ilich Ramírez Sánchez olarak oynadığı mini dizi “Carlos”u yazdı ve yönetti. “Irma Vep”in TV ekranlarına ne zaman gelebileceği belirsiz. Bağımsız filmleriyle son yıllara damga vuran A24, TV cephesinde ise en çok Hulu komedi dizisi “Ramy”le konuşuluyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top