Hesabım
    Emmy Ödülleri'nde "Mini Dizi" Kategorisi Beş Adaydan Oluşacak

    Emmy adaylıkları için ilk tur oylamaları başladı

    Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeleri 2020 Emmy Ödülleri için oylarını resmen vermeye başladılar. İlk tur oylamasının yapıldığı Emmy'ler için adaylıkların açıklanması 28 Temmuz'da gerçekleşecek. Akademi bazı kuralları değiştirmişti ve belirli sayının üzerindeki katılım, aday sayısını da artıracaktı ama son yıllarda yükselişte olan mini dizi kategorisi için bu yıl da beş aday yarışacak. 

    Birkaç hafta önce açıklandığı gibi, Televizyon Akademisi rekor sayıda başvuru nedeniyle kurallarda son dakika değişiklikleri olduğunu açıklamıştı. Bir kategori, 80 kalifiye başvurudan daha azsa, kategoride sadece beş aday olacak, bir kategoride 81-160 başvuru varsa altı aday olacak ve 161'den fazla başvuru gelirse de bu sayı 7-8 bandına çekilebilecek. Bu kurala rağmen, mini dizi kategorisi için toplam aday sayısı sadece 41 oldu ve bu sebeple, karşımıza beş aday çıkacak.

    Bu adaylıklar için favori diziler arasında “Mrs. America”, “Normal People”, “The Plot Against America”, “Watchmen”, “Devs”, “Mrs. Fletcher”, “Barkskins”, “Unorthodox” ve “Unbelievable” yer alıyor. Daha popüler olarak da “Little Fires Everywhere,” “Hollywood” ve “Defending Jacob”ın adı geçiyor. İyi haber ise, her biri 80'den fazla başvuru aldığı için, mini dizi ya da TV filmi kategorisindeki yardımcı oyuncular kategorisinde altışar oyuncu adayının duyurulacak olması.

    Şu kategorilerde 2020 için altışar aday olacak:

    Mini Dizi / TV filminde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu  

    Mini Dizi / TV filminde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu  

    Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu 

    Drama Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu 

    Komedi Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu 

    Komedi Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu 

    Kötü haber ise, mini dizi ya da TV filmi kategorisinde başrol kadın ve erkek beşer adayın çıkacak olması. Komedi ya da drama dizilerindeki yardımcı oyuncularda ise tam sekizer adaylık çıkacak. Oyuncu kategorilerinde en çok başvuru bu iki ödül için yapıldı. Oylama 13 Temmuz'da sona erecek. Adaylar ise 28 Temmuz'da açıklanacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top