Hesabım
    Aşk-ı Memnu Final Bölümü, Sosyal Medya ve Reytinglerde Yine Zirvede

    Tekrar yayınlanan final bölümü geceye damga vurdu..

    2008-2010 yılları arasında, 79 bölüm yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisi, sürekli hale gelen tekrar yayınlarıyla TV macerasına devam ediyor. Tekrar bölümleri hangi saat yayınlanırsa yayınlansın yine çok izlenen dizinin bitişinin 10. yılı olması nedeniyle, Kanal D prime time saatinde final bölümünü yayınladı. Bütün Türkiye'yi yine ekran başına toplayan dizi, hem ilk yayınlandığı zamandaki gibi yüksek reyting sonuçları elde etti, hem de sosyal medyada zirveye oturdu.

    Halid Ziya Uşaklıgil'in eseri olan Aşk-ı Memnu, ilk olarak 1899-1900 yıllarında Servet-i Fünûn dergisinde seri olarak yayınlandıktan sonra, 1900'de kitap olarak yayımlanmıştır. Bu kitaptan uyarlanan dizi, 2008 yılında ilk bölümüyle yayın hayatına başladı ve 2010 yılında final yaptı. Başrollerde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk YöntemHazal Kaya ve Nebahat Çehre'nin başrollerinde yer aldığı dizinin final bölümü 22 Temmuz 2020 akşamı, prime time kuşağında yeniden yayınlandı.

    Dizinin final bölümünün tekrarı Total ve ABC'de 5, AB'de ise 2. sıraya yerleşti. Büyük bir başarıyla, 10 yıl sonra yayınlanan final bölümü reytinglerde üst sıralarda yer aldı. Başarı bununla da sınırlı kalmadı ve sosyal medya mecralarının tamamında Aşk-ı Memnu zirveye oturdu. Instagram ve Facebook gibi mecralarda da paylaşım rekorları kıran dizi, Twitter'da ise uzun süre TT listesinin en üstünde yer aldı. Finalle ilgili birden fazla hashtag kullanan izleyiciler, bunların tamamını TT listesine soktu ve saatlerce listede kalmasını sağladı.

    Dizinin unutulmaz finalindeki Bihter'in ölüm sahnesi de özel olarak bölüm kadar konuşuldu. Diziden bağımsız Bihter'in intiharı da TT listesine girdi ve onbinlerce paylaşıma konu oldu. Tekrar bölümleri yoğun ilgi gören Aşk-ı Memnu'nun gündüz kuşağında yeniden yayınlanması bekleniyor ve yine çok konuşulacağı aşikar.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top