Hesabım
    Elizabeth Debicki, The Crown'ın Son Sezonlarında Prenses Diana'yı Canlandıracak

    The Crown'ın yeni kadrosu şekillenmeye devam ediyor

    Joel C Ryan/Invision/AP

    "The Crown"ın beşinci ve altıncı sezonlarına bir büyük yetenek daha eklendi. Avustralyalı aktris Elizabeth Debicki, Sezon 4'ün prömiyer tarihinden önce açıklanan bilgiye göre, Emmy ödüllü Netflix dizisinin 5 ve 6. sezonlarında Prenses Diana rolünü üstlenecek. Netflix, Debicki'den bir açıklamayla birlikte Twitter üzerinden haberi paylaştı.

    Elizabeth Debicki, "Prenses Diana’nın ruhu, sözleri ve eylemleri pek çok kişinin kalbinde yaşıyor. Beni birinci bölümden itibaren kendine bağlayan bu usta diziye katılmak benim gerçek ayrıcalığım ve onurum" dedi. Serinin yaratıcısı Peter Morgan'a göre başlangıçta dizi 5 sezon olarak tasarlandı ama son senaryo çalışmaları 6. sezon ihtiyacı doğurdu. Debicki'den önce, Emma Corrin, önümüzdeki dördüncü sezonda, 1961 doğumlu genç Diana'yı canlandıracak. Emmy, Olivia Colman ve Helena Bonham Carter'ı Kraliçe II. Elizabeth ve Prenses Margaret rolleriyle aday gösterdi. Bu ikiliye ek olarak, Josh O’Connor, Prens Charles olarak ve Tobias Menzies ise Prens Phillip rolünde 4. sezonda yer alacak. Gillian Anderson, kadroya Margaret Thatcher olarak katılacak. 

    Beşinci sezona Diana rolüyle katılacak olan Debicki'ye ek olarak olarak, Kraliçe II. Elizabeth olarak Imelda Staunton, Prens Philip olarak Jonathan Pryce ve Vanessa Kirby'nin Bonham Carter'dan önce yarattığı Prenses Margaret karakteriyle Lesley Manville yer alacak. Debicki, "The Great Gatsby" ve "Widows" yapımlarındaki performanslarıyla büyük beğeni topladı. Yeni filmlerden "The Burnt Orange Heresy" ve Christopher Nolan’ın "Tenet" filminin kadrosunda yer aldı. Geçen yıl, “Vita & Virginia”da Virginia Woolf'u oynadığı için İngiliz Bağımsız Film Ödülü adaylığı kazandı.

    Prenses Diana'yı sinemada canlandıran ise, “Jackie”nin yönetmeni Pablo Larraín'in yeni biyografisinde başrolde yer alacak olan Kristen Stewart olacak. Neon, 2021'de yapımına başlanması düşünülen filmin haklarını bu yazın başlarında aldı. Steven Knight tarafından yazılan "Spencer" adlı film, Prens Charles'la olan evliliğini bitirmeye karar veren Diana’nın hayatındaki bir hafta sonunu anlatıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top