Hesabım
    Steve McQueen’in Antoloji Serisi ‘Small Axe’in Prömiyer Tarihi Belli Oldu

    BBC, iddalı serinin yayın tarihini açıkladı..

    Yapımı altı yıldan fazla sürdü ama Steve McQueen'in antoloji draması Small Axe'in nihayet İngiliz TV ekranlarına ne zaman çıkacağıyla ilgili bir tarih duyuruldu. BBC, 15 Kasım'da BBC One ve iPlayer'da beş bölümlük serinin prömiyerini yapacağını duyurdu. Bu, ABD'de Amazon Prime'da yayınlanmasından beş gün öncesine denk geliyor.

    İlk olarak 2014'te BBC için geliştirilen Small Axe, 1960'lar ve 1980'ler arasında Londra'nın Batı yakası topluluğundan farklı hikayeler anlatan beş filmden oluşuyor. Mangrove, siyahların polis tacizine karşı gösteri yaptığı Londra'daki Mangrove protestosunun 50. yılını kutlayan dizinin ilk bölümü olacak. Bölümün oyuncu kadrosunun başında Black Panther yıldızı Letitia Wright yer alacak.

    İlk bölümün ardından, Lovers Rock (November 22), Education (November 29), Alex Wheatle (December 6) ve Red, White Black & Blue (December 13) yayınlanacak. Star Wars yıldızı John Boyega son bölümde yer alacak ve babasının iki polis tarafından saldırıya uğradığını gördükten sonra gücü içeriden değiştirmek isteyen gerçek bir Metropolitan Polis memuru olan Leroy Logan'a hayat verecek. 

    Antoloji serisinin ilk iki bölümü Cannes Film Festivali etiketiyle bazı gösterimler yaptı ve oldukça yüksek puanler elde etti. Steve McQueen, Hunger, Shame, 12 Years A SlaveWidows gibi filmleri çektikten sonra bu seriye odaklandı. Önümüzdeki projesi ise The Occupied City adındaki bir belgesel dizisi olacak ve 1940-1945 yılları arasında, II.Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altındaki Amsterdam hakkında bir hikaye barındıracak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top