Hesabım
    Steve McQueen, Yeni Filmlerini George Floyd'a Adadı!

    McQueen'in yeni antolojisinin ilk iki bölümü Cannes'da gösterilecek..

    Variety Magazine

    12 Years a Slave” ve “Shame” filmlerinin başarılı yönetmeni Steve McQueen, Cannes tarafından seçilen yeni filmlerini George Floyd'a adadı. McQueen'in "Mangrove" ve "Lovers Rock" adlı filmleri uzun metrajlı hikayelerden oluşan BBC yapımı “Small Axe” antolojisinin ilk iki bölümü ve bugün Cannes tarafından seçkide yer alacakları açıklandı. 

    McQueen, “Bu filmleri George Floyd'a, ABD, İngiltere ve başka yerlerde öldürülen, görülen veya görülmeyen diğer tüm siyah insanlara ithaf ediyorum. Büyük ağaç sizseniz, biz küçük baltayız.” dedi. McQueen’in yorumları, Londra’daki Black Lives Matter hareketi için Hyde Park’ta düzenlenen büyük bir protesto gösterisiyle aynı gün geldi. “Small Axe” filmlerinden birinde de yer alacak olan “Star Wars” oyuncusu John Boyega protesto gösterisinde önemli bir rol oynadı ve göstericilerin yanında yürüdü.

    "Small Axe" 1960'ların sonlarından 1980'lerin ortalarına kadar Londra’nın Batı toplumunun öykülerini anlatıyor. Başlık, bir Afrika atasözüne atıfta bulunuyor ve isimsiz Bob Marley şarkısını akıllara getiriyor: “Eğer büyük ağaç sizseniz, biz küçük baltayız.” Mini dizi olarak da tanımlanabilecek olan bölümler, süre ve diğer özellikleriyle genişletilerek Cannes Film Festivali'ne uygun hale getirildi. Bölümlerin tamamı, ilerleyen zamanlarda BBC One ve iPlayer'da gösterime girecek. 

    “Mangrove”, Mangrove 9 aktivistlerinin gerçek hikayesini ve 1970'te Old Bailey'de yapılan duruşmayı anlatıyor ve oyuncu kadrosunda Letitia Wright, Shaun Parkes, Malachi KirbyRochenda Sandall ve Jack Lowden gibi isimler bulunuyor. Film, McQueen ve Alastair Siddons tarafından birlikte yazıldı. Lovers Rock ise 1980'lerin başında bir blues partisinde geçen kurgusal bir aşk ve müzik hikayesi anlatıyor. Amarah-Jae St Aubyn ve Micheal Ward başrolde yer alıyor. Film, McQueen ve Courttia Newland tarafından birlikte yazıldı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top