Hesabım
    ‘Game of Thrones’un Kötüsü Iwan Rheon, Tecavüz Sahnesi Hakkında Konuştu

    Rheon, çok konuşulan sahne hakkında açıklamada bulundu..

    Game of Thrones” aktörü Iwan Rheon, 2013'ten 2016'ya kadar kötü adam Ramsey Bolton karakterini canlandırdı, HBO fantastik serisinin 20 bölümünde yer aldı ve belki de dizi tarihinde en çok nefret edilen karakter oldu. Ramsey'in beşinci sezon bölümü “Unbowed, Unbent, Unbroken”da düğün gecesinde Sansa Stark'a tecavüz etmesi, dizinin kadın karakterlere yönelik cinsel saldırı ve şiddet tasviriyle büyük öfkeyle sonuçlandı.

    Rheon, verdiği yeni bir röportajda tartışmalı tecavüz sahnesini filme almanın kariyeri için çok zorlu bir an olduğunu söyledi ve; "Bu korkunçtu. Kimse orada olmak istemedi. Kimse bunu yapmak istemez ama eğer bir hikaye anlatıyorsa onu doğru bir şekilde anlatmak zorundasınız. Onu ya da hiçbir şeyi sansasyonelleştirmediler. İzlemek çok çok zordu. Ne yazık ki korkunç bir şey. Kariyerimin en kötü günüydü. Rol gereği birinin parmağını kestiğinizde bunu gerçekten görmüyorsunuz, yakın çekim yapıyorsunuz ve bir plastik parçası kullanıyorsunuz. Sadece rol yapıyoruz, bu gerçek değil. Bu sahnede ise durumun gerçekliğinde, bulunduğunuz yerde bunun gibi bir şeyle baş etmek çok zor. Korkunç, berbat bir gündü. Bu, endişelenmemiz gereken bir şey, çünkü bu dünyada olmaması gereken bir şey ama maalesef var." dedi.

    Bir cinsel saldırı sahnesini çekmek, tıpkı Emilia Clarke gibi, Rheon'u da rahatsız etti. Geçen ay bir röportajda yardımcı yıldız Nikolaj Coster-Waldau tarafından açıklandığı üzere Clarke, "Game of Thrones" pilotunda bir tecavüz sahnesini çekmek zorunda kaldığı için "aşağılanmış" hissetti. Coster-Waldau, "Emilia'nın ilk sezonda oynaması gerçekten zor ve aşağılayıcıydı, çünkü bu karakterin yaşadığı şey korkunç. Ona tecavüz eden bir adama satıldı ama bunu atlatmanın yolu muazzam bir yolculuk, değil mi?" dedi.

    Sansa Stark'ı canlandıran Sophie Turner için, bir cinsel saldırı sahnesinin baş karakteri olması, onun gerçek dünyadaki kadın hakları meselelerini savunmasını sağlamada rol oynadı. Turner'ın 2019'da Harper's Bazaar'a söylediği gibi, “Başlangıçta, Sansa'nın yaşadığı her şeyden bende kalan hiçbir şey olmadığını düşünüyordum ama beni duygusal olarak etkilemediğini düşünmeme rağmen, aile içi taciz ve tecavüz hakkında düşünmeye başladım ve aktivist yönümü canlandırdı." dedi.

    "Game of Thrones"taki rolünün ardından Rheon, "The Dirt" ve "Berlin, I Love You" gibi filmlerin yanı sıra "Inhumans" ve "American Gods" gibi televizyon programlarında rol aldı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top