Hesabım
    ‘Queen’s Gambit’in Yazarından Bilim-Kurgu Dizisi Geliyor

    Yeni dizi, ödüllü bir romandan uyarlanacak..

    Everett Collection/Deadline

    "Queen’s Gambit" ortak yaratıcısı, yönetmen ve programcı Scott Frank, FX için çekilecek olan, vizyoner modern klasik "The Sparrow" uyarlamasının bütün bölümlerini yazıyor. Emmy ödüllü yönetmen Johan Renck (Chernobyl, Breaking Bad) bilim kurgu projesini yönetmek için seçildi. Frank ve Renck, "Better Call Saul" yapımcısı Mark Johnson'la birlikte, Mary Doria Russell’ın beğenilen başyapıtına dayanan mini dizinin baş yapımcılığını üstlenecekler.

    "The Sparrow", FX Productions tarafından çekilecek. 1996 yılında Random House markası Villard tarafından yayınlanan "The Sparrow", aralarında Arthur C. Clarke Ödülü, Kurd-Laßwitz-Preis ve İngiliz Bilim Kurgu Derneği Ödülü gibi sayısız prestijli edebiyat ödülü kazandı. Bir spekülatif kurgu eseri olarak kategorize edilen kitap, dünya dışı yaşamla iç içe olan insanların potansiyel etik, felsefi ve ruhsal sorunları ile boğuşuyor ve insanlığın kendisi hakkında sorular soruyor.

    Dizi, çoğunlukla romanın olaylarını takip ediyor. Karma Taíno mirasına sahip Porto Rikolu dilbilimci Peder Emilio Sandoz'un liderliğindeki Cizvit rahipleri ve bilim adamlarından oluşan bir ekibin yaşadıkları senaryoda yer alacak. Vatikan destekli bir uzaylı medeniyetle Rakhat adlı uzak bir gezegende ilk teması kuran Rahip Emilio Sandoz'un hikayesi dizinin odak noktası olacak.

    Cizvitlerin evrende Tanrı'nın varlığını kanıtlama arayışında işler ters gider, olay felaket ve skandalla sonuçlanır. Hayatta kalan tek kişi olan Rahip Sandoz, fiziksel ve psikolojik olarak kırılmış olsa da bir soruşturmaya tabi tutulmak üzere Dünya'ya geri döner. Bu, "The Sparrow" un ilk kez uyarlanma girişimi değil. 2006'da Warner Bros. Pictures, filmin senaryosunu yazan Michael Seitzman ("Code Black", "North Country")'la birlikte Brad Pitt’in sahip olduğu Plan B ve Industry Entertainment'ın romanının haklarını almasıyla projeye başladı ama daha sonra iptal edildi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top