Hesabım
    ‘Beanpole’ Yönetmeni Kantemir Balagov, ‘The Last of Us’ı Çekecek

    Dizi, HBO'da yayınlanacak..

    Kimin başrolde olacağı ve platforma ne zaman ulaşacağı da dahil olmak üzere HBO'nun yakında çıkacak olan popüler video oyunu “The Last of Us” uyarlaması hakkında henüz pek çok şey bilinmiyor ama bu soruları yanıtlama yönünde istikrarlı bir ilerleme kaydediliyor. Son gelen haberlere göre, merakla beklenen dizi için bir yönetmen belirlendi ve geçen yılki tarihi dram “Beanpole”un yönetmeni Kantemir Balagov diziye dahil oldu.

    Balagov ayrıca, "Chernobyl"ın ünlü senaristi Craig Mazin ve yönetici yapımcı Neil Druckmann'a katılacak. Dizi, Sony Pictures Television'la ortak yapım olacak. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint ve oyun geliştiricisi Naughty Dog da projenin arkasında yer alacak. Dizinin konusu, orijinal video oyununu taklit ediyor gibi görünüyor. Modern medeniyetin yok edilmesinden yirmi yıl sonra, sert bir hayatta kalma mücadelesi atmosferinde Joel işe alınır ve 14 yaşındaki Ellie'yi baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırmak için tutulur. Küçük bir iş olarak başlayan şey, kısa sürede acımasız ve yürek parçalayıcı bir yolculuğa dönüşür, çünkü ikisi de ABD'yi dolaşmak ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorundadır.

    Haziran ayında, Mazin’in “Chernobyl”da iş arkadaşı olan Johan Renck'in diziyi yöneteceği duyurulmuştu ama zamanlama çatışmaları ilerlemesini önledi. Balagov'un yönettiği "Beanpole", 1945'te Leningrad kuşatmasının ardından yaşanan olaylarla uğraşan iki kadını konu alan karanlık bir drama. Balagov’un acımasız hayatta kalma öyküsü, proje için onu bir numaralı aday yaptı. 

    "The Last of Us" video oyunu Sony ve Naughty Dog için kritik ve ticari bir başarıydı. Geliştiricinin 2020'de çıkardığı devam oyunu "The Last of Us Part II" da bir hit oldu ve ilk hafta sonu 4 milyonun üzerinde sattı. "The Last of Us Part II", eleştirmenlerden övgü dolu eleştiriler alırken, uyarlama çalışmalarının da hızlanmasına sebep oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top