Hesabım
    ‘Brexit’ Yazarı James Graham'den BBC'ye Yeni Dizi

    Mini dizi, gerçek olaylardan uyarlanıyor..

    ITV, AMC ve Sony şovu “Quiz”in yaratıcısı ve Emmy adaylığı alan “Brexit: The Uncivil War”un yazarı James Graham, İngiltere yayıncısı BBC için suç draması “Sherwood”u hazırlıyor. Kısmen gerçek olaylardan ilham alan altı bölümlük dizi, Graham'ın büyüdüğü Nottinghamshire maden köyünde geçiyor. Çağdaş dizi, iki cinayetin zaten dağılmış bir topluluğu daha da paramparça ettiğini ve Britanya tarihindeki en büyük insan avlarından birine yol açtığını gösterecek.

    Graham, dizi için “Brexit”in arkasındaki şirket olan House Productions'la yeniden bir araya geldi ve dizide baş yapımcı olarak görev yapacak. Lewis Arnold ("Time") yönetmen ve yönetici yapımcı olurken, baş yapımcılığı Rebecca Hodgson ("The Irregulars") üstleniyor. Juliette Howell, Tessa Ross ve Harriet Spencer, House Productions adına yönetici yapımcılık yapacak diğer isimler olacak ve BBC'den Ben Irving'e katılacak.

    Graham, "Büyüdüğüm bir topluluğun sesini BBC One'a getirmek için bu fırsata sahip olmak inanılmaz. Kızıl Duvar kasabalarındaki bölünmeler ve zorluklar hakkında çok şey konuşuluyor, ancak bunlar her zaman anlaşılmıyor. Çok gerçek bir travma hakkında kurgulanmış bir hikaye anlatabildiğim için büyük onur duyuyorum. Orada tanıdığım ve sevdiğim insanların mizahı, kalbi ve dayanıklılığı bana güç verecek." dedi.

    "Kızıl Duvar" kasabaları, Birleşik Krallık'ta geleneksel olarak İşçi Partisi'ni destekleyen, genellikle madencilik veya sanayi bölgeleri olan yerler için genelleştirilmiş bir terimdir. "Sherwood", BBC içerik sorumlusu Charlotte Moore ve BBC dramasının yönetmeni Piers Wenger tarafından sipariş edildi. BBC Studios, diziyi uluslararası olarak dağıtacak. Wenger, "Gerçek ve kurgusal olayları harmanlayarak, James, modern Britanya'nın kalbindeki gerilimleri ve fay hatlarını ortaya çıkaran, nüfuz eden, içten ve amaçlı bir gerilim yarattı" dedi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top