Hesabım
    Steve McQueen, BBC İçin İki Belgesele Yapımcı Olacak

    McQueen, BBC ortaklığına ara vermeden devam ediyor..

    Şu anda BBC / Amazon antolojisi “Small Axe” ile küresel bir beğeni dalgası yaratan ve TV projesi olmasına rağmen Oscar dedikodularında adı geçen Steve McQueen, BBC için çekilecek iki siyahi ayrımcılık temalı belgeselin yapımcılığını üstlenecek. McQueen'in “Smal Axe” filmini çekerken ortaya çıkardığı bir fikirden doğan “Black Power”, aynı adlı hareketin 1960'ların sonlarında nasıl ortaya çıktığını ve polis vahşeti ve ırkçılığa karşı nasıl savaştığını inceleyecek.

    Black Power adlı ilk belgeselde Martin Luther King, Malcolm X ve Stokely Carmichael’in İngiltere’deki faaliyetlerinin nadir arşivi ve İngiltere’deki hareketin önde gelen isimleri, Altheia Jones-LeCointe, Darcus Howe ve Roy Sawh’ın görüntüleri yer alıyor. İngiliz düzenine meydan okuyan ve Birleşik Krallık'ta yeni bir siyasi ve kültürel manzaranın şekillenmesine yardımcı olan hareket, 60'larda ve 70'lerde siyahi gençlerin hikayelerine yeni bir ışık tuttu. BBC Two ve BBC iPlayer'da oynanacak belgeselin yönetmenliğini BAFTA adayı George Amponsah yapacak.

    BBC One ve iPlayer için sipariş edilen "Subnormal", 1960'larda ve 1970'lerde siyahi çocukların sözde "eğitimsel olarak normalin altı" sıfatıyla, orantısız bir şekilde dışlandığı ve sözde uygun okullara gönderildikleri olayları anlatacak. Siyahi ebeveynlerin, öğretmenlerin ve aktivistlerin adaletsizliği ortaya çıkarmak ve eğitim sistemini değişmeye zorlamak için nasıl bir araya geldiklerinin hikayesini de ekrana yansıtacak. Skandala yol açan ırk ve zeka konusundaki tartışmaları ve etkilenen çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisini araştıracak. Yapımı yeni yetenek Lyttanya Shannon yönetiyor.

    Her iki belgesel de, çoğu hikâyelerini ilk kez anlatan, etkinliklerin kilit katılımcılarıyla ilk ağzıdan röportajlar sunuyor. McQueen, James Rogan, Tracey Scoffield ve Soleta Rogan'la birlikte her iki filmde de baş yapımcı olacak. McQueen, "Geçmişe bakmak bugün başardıklarımızın bir göstergesi. Bu iki belgesel bize özgürlük ve adalet için hâlâ ne kadar uzağa gitmemiz gerektiğini gösteriyor." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top