Hesabım
    WandaVision Şimdiye Kadar Hangi Yapımları Referans Gösterdi?

    Son zamanların en dikkat çeken dizilerinden WandaVision'da gönderme yapılan dizi ve filmleri listeledik!

    Elizabeth Olsen ve Paul Bettany'nin yıldızı olduğu WandaVision dizisi birkaç hafta önce yayın hayatına başladı. Disney+ üzerinden izleyici karşısına geçen dizi, Marvel'ın en büyük merakla beklenen yapımlarından biriydi. İlk iki bölüm izleyicilerin hiçbir şey anlamaması üzerine hayal kırıklığı getirse de, yayınlanan sonraki bölümlerle birlikte taşlar yerine oturdu ve dizi herkesi şaşırtmayı başardı. (Dikkat spoiler içerir)

    Wanda, Marvel'a ikiz kardeşi Pietro ile birlikte Age of Ultron filmi aracılığıyla giriş yapmıştı. Pietro filmde hayatını kaybetmiş, Wanda ise bir Avengers olmuştu. Ardından Captain America: Civil War'da Vision ile yakınlaştıklarını gördük. Ancak Infinity War'da Vision'ın ölümü üzerine Wanda bir kez daha yalnızlığa mahkum edilmişti.

    WandaVision'ın dün yayınlanan bölümüyle birlikte anladığımız kadarıyla, dünyada yalnız kaldığını düşünen Wanda Maximoff sevdikleriyle birlikte sahne yaşayabileceği sahte bir kasaba inşa etti. Burada yaşayan insanlar aslında gerçek bireylerden oluşuyor ve Wanda gerçekliği yeniden şekillendirerek bu insanların zihinlerini kontrol ediyor. Her bir bölüm farklı bir Amerikan televizyon dönemini temsil ediyor. Muhtemelen çoğu Amerikalı olmayan birey gibi Wanda da İngilizce'yi dizilerle geliştirmiş... Bu nedenle de 50'li yıllardan itibaren yayınlanan aile dizilerinden ilham alarak kasaba senaryoları oluşturuyor.

    Biz de her ne kadar Amerikan televizyon tarihi konusunda uzman olmasak da, elimizden geldiğinde WandaVision'da ilham alınan dizileri listeledik. İşte bu sitcom temasının nereden geldiğini merak edenler için kısa bir WandaVision dosyası!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top