Hesabım
    Matthew McConaughey, ‘A Time to Kill'deki Karakteri Yeniden Canlandıracak

    McConaughey, aynı karaktere, bu kez HBO için hayat verecek..

    Matthew McConaughey, şu anda HBO'da geliştirilmekte olan John Grisham romanı “A Time for Mercy”nin bir dizi uyarlamasında başrolde yer alıyor. 2020'de yayınlanan kitap, Grisham’ın avukat Jake Brigance karakterini merkez alan “A Time to Kill” ve “Sycamore Row” kitaplarının devamı niteliğinde. McConaughey daha önce 1996'da “A Time to Kill” filminin uyarlamasında Brigance rolünü oynamıştı. Rol, Samuel L. Jackson ve Sandra Bullock'la birlikte rol aldığı McConaughey için bir çıkış yaratmıştı.

    "A Time to Kill"de Brigance, kızına vahşice tecavüz eden iki beyaz adamı öldüren bir siyahi adamı (Jackson) savunuyor. "A Time for Mercy"de ise Brigance, annesinin erkek arkadaşını, aynı zamanda bir şerif yardımcısını öldüren genç bir adamı savunacak ve genç adam, öldürdüğü adamın, annesine, kendisine ve küçük kız kardeşine karşı tacizde bulunduğunu iddia edecek.

    McConaughey, birinci sınıf polisiye "True Detective"in başyapıt olarak görülen ilk sezonunda Emmy adaylığı kazandı ve HBO izleyicilerine yabancı değil. Diziden hemen önce, 2013 yılında "Dallas Buyers Club" filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazandı. Aynı zamanda, "Dazed and Confused", "Magic Mike", "Interstellar" ve "Amistad" gibi filmlerdeki rolleriyle de tanınıyor.

    McConaughey, yakın zamanda bir FX dizisi için “True Detective” yaratıcısı Nic Pizzolatto ile yeniden takım kurmaya karar vermişti, ancak, bu proje artık ilerlemiyor. A Time to Kill", Grisham’ın ilk romanıydı, ancak beyazperdeye uyarlanan ilk romanı değildi. Bu unvan, Tom Cruise'un oynadığı "The Firm" filmine ait. O zamandan beri, "The Pelican Brief", "Runaway Jury" ve "The Chamber" dahil olmak üzere neredeyse bir düzine kitabı film olarak uyarlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top