Hesabım
    Jamie Foxx, Bir Mini Dizide Mike Tyson'ı Canlandıracak

    Antoine Fuqua ve Martin Scorsese de projenin içinde..

    Jamie Foxx, yeni bir biyografik mini dizide boks şampiyonu Mike Tyson'ı oynayacak. "Tyson" başlıklı seri, şu anda bir kanal veya akış hizmetine bağlı değil ama bu konuda zorlanmayacağı aşikar. Antoine Fuqua, Fuqua Films aracılığıyla yönetmenlik ve yönetici yapımcılık yapacak. Martin Scorsese ise Sikelia Productions aracılığıyla yönetici yapımcılığı üstlenecek.

    Dizinin, Tyson’ın tüm hayatını kapsadığı söyleniyor. Tyson, "Bir süredir hikayemi anlatmaya çalışıyordum. Legends Only League'in son lansmanı ve ringe geri döndüğümde taraftarların heyecanı şimdi mükemmel bir an gibi hissettiriyor. İzleyicilere yalnızca profesyonel ve kişisel yolculuğumu değil, aynı zamanda ilham veren ve eğlendiren bir dizi sunmak için Martin, Antoine, Jamie ve tüm yaratıcı ekiple işbirliği yapmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

    Colin Preston, "Tyson" için pilot bölümü yazdı ve şu anda dizinin tamamını yazmaya çalışıyor. Foxx, başrolün yanı sıra yönetici yapımcılığı da üstlenecek. Fuqua ve Scorsese ile birlikte Tyson ve eşi Kiki Tyson, Tyson’s Legends Only League adına Sophie Watts ve John Ryan Jr. ile birlikte yönetici yapımcılığı üstlenecek. LBI Entertainment'tan Rick Yorn da yönetici yapımcılığını üstlenecek. 

    Foxx, bir süredir Tyson projesine katılımına hazırlanıyor ve geçen yıl rol için derinlemesine bir eğitim aldığını, ancak o zamanlar diziden ziyade biyografik bir film planlandığını söyledi. Bu, geçtiğimiz ay açıklanan ikinci Tyson mini dizisi. Hulu, daha önce boksörle ilgili sekiz bölümlük dizi sipariş ettiğini açıkladı ama Tyson açıklandığında bu diziye şiddetle karşı çıktı ve onun içinde yer almadığını söyledi.

    Tyson, şimdiye kadarki en genç ağır siklet şampiyonu olduğunda dünya çapında manşetlere çıktı. 1986 yılında şampiyon olduğunda 20 yaşındaydı. Yıllarca boksta büyük bir güç olarak kaldı ve tüm zamanların en büyük ağır sıklet savaşçılarından biri olarak kabul edildi. Ancak, ring dışındaki hayatı, Tyson'ın vahşi olaylarının ün kazanmasıyla belki daha fazla dikkat çekti. Ayrıca, karısı Robin Givens tarafından ciddi zihinsel ve fiziksel tacizle suçlandı ve 1992'de tecavüzden mahkum edilip, üç yıla yakın bir süre hapis cezasına çarptırıldı. Son yıllarda kendisini oynadığı “The Hangover” film serisi gibi projelerde yer alarak ve Broadway'de tek kişilik bir şovda sahne alarak bir tür geri dönüş yaptı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top