Hesabım
    ‘Jupiter’s Legacy', The Godfather Part II’dan Nasıl İlham Aldı?

    Dizi, zaman çizelgesi konusunda The Godfather'ın izinden gitti.

    Netflix'in Mark Millar'dan gelen süper kahraman destanı "Jupiter's Legacy", 90 yıl boyunca süper güçlü insanlardan oluşan birden fazla nesli kapsadığı için üzerinden geçilmesi gereken pek çok hikaye var. Cuma günü yayınlanan sekiz bölümlük ilk sezon, Millar’ın genişleyen çizgi roman öyküsünün yalnızca yüzeyini çiziyor. Bunun nedeni büyük ölçüde The Union'ı oluşturan, yakında süper güçlü olacak arkadaşların kökenini izlemeye adanmış olması.

    Grubun arka planı 1929'daki borsa çöküşüyle ​​başlayan ve uzaylıların kendilerine özel yetenekler verdiği gizemli bir adaya yaptıkları yolculuktan oluşuyor. Günümüzde çoğunlukla The Union'a odaklanan çizgi romanların sadece çok küçük bir parçası bunu işliyor. Değişen bir dünya ve ebeveynlerinin ideallerine ayak uydurmak için mücadele eden çocuklar odak noktası. Ancak, TV versiyonu her iki hikayeyi de eşzamanlı olarak anlatıyor ve bunu yaparken, şimdiye kadar ikili zaman çizelgesi yapısını kullanan en büyük filmlerden birine saygı duruşunda bulunuyor..

    Millar; "Orijinal dizi sorumlusu Steven DeKnight'ın önerdiği, gerçekten mükemmel bir fikir olduğunu düşündüğüm şey, 1929'da başlayıp kronolojik olarak koşmak yerine, geriye ve ileriye gitme şeklindeki 'The Godfather Part II' yapısını kullanmaktı. Michael Corleone ve Vito Corleone’nin hikayesi aynı anda anlatılıyor. Filmin yapısı, baba ve oğlu aynı yaşta gösteriyor ve bu, aynı yaştaki genç karakterleri ve eski karakterleri göstermek için burada yapılanla aynı şey." dedi.

    Netflix serisinin ilk sezonu büyük ölçüde Millar’ın 10 sayılık çizgi romanı "Jupiter’s Legacy"ye dayanıyor ve gelecek sezonların 12 sayılık ön bölüm "Jupiter’s Circle" ve yakında yayınlanacak olan devam hikayesi "Jupiter’s Legacy: Requiem"i içermesi muhtemel. Millar, çizgi roman serisini yazarken de olay örgüsünü çiğnediğini sözlerine ekledi.

    Millar, gelecek sezonların nasıl olabileceğine dair, aynı ikili zaman çizelgesi yapısını korumaya önem göstereceklerini söyledi. Bu sebeple "Jupiter's Circle", 1950'lerde ve 60'larda gerçekleşen ve The Union'ın ilk günlerine denk gelen 12 sayılık bir çizgi roman anlatısı olarak muhtemelen diziye dahil edilecek. Dİzinin ilk sezonu 7 Mayıs 2021 tarihinde yayınlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top