Hesabım
    Game of Thrones Yıldızı Sophie Turner, HBO Dizisi ‘The Staircase’in Kadrosunda

    Turner, yeni dizide Oscar ödüllü oyunculara eşlik edecek

    Sophie Turner, HBO Max dizisi “The Staircase”in kadrosuna katıldı. Turner, daha önce adı duyurulan oyuncular Colin Firth, Toni Collette, Parker PoseyJuliette Binoche ve Rosemarie DeWitt'e katıldı. Sekiz bölümden oluşan dizi, 2001 yılında karısı Kathleen'i (Collette) öldürmekle suçlanan Michael Peterson'ın (Firth) davasıyla ilgili çeşitli kitap ve raporların yanı sıra aynı adlı belgesele dayanıyor.

    Kathleen, merdivenlerden düştükten sonra öldü, ancak polis onun dövülmüş olabileceğinden şüphelendi ve bir kaza süsü ihtimaline göre hareket etti. Turner, Michael Peterson'ın evlatlık kızlarından Margaret Ratliff'i oynayacak. Turner, en çok HBO'nun megahit dizisi Game of Thrones'taki Sansa Stark rolüyle tanınıyor. Şovdaki zamanı ona bir dramada en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Emmy adaylığı kazandırdı.

    Sinema tarafında Turner, “X-Men” film serisinin en son yapımları “X-Men: Apocalypse” ve “X-Men: Dark Phoenix”te Jean Gray rolünü canlandırdı. “The Staircase”, mart ayında HBO Max'ten dizi onayı alıdı. Dizinin baş yapımcıları Antonio Campos ve Maggie Cohn olacak ve ikili aynı zamanda dizinin senaryosunu da birlikte kaleme alacak. 

    Campos, yapımcılık ve senaristlik dışında sekiz bölümden altısını yönetecek. Dizi, HBO Max ve Annapurna Television ortak yapımı olarak çekiliyor. Belgesel serisi ilk olarak 2004 yılında piyasaya sürüldü ve yaratıcısı Jean-Xavier de Lestrade yıllar sonra yeni bilgilerle güncelledi. Netflix, 2018'de 13 bölümlük bir dizi olarak yapımı tekrar yayınladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top