Hesabım
    Peter Jackson’ın ‘The Beatles: Get Back’ Serisi Yayın Tarihini Aldı

    6 saatlik dizi, üç bölüm halinde yayınlanacak

    Yönetmen Peter Jackson'ın uzun süredir yapım aşamasında olan Beatles belgeseli, 25, 26 ve 27 Kasım tarihlerinde, Disney Plus'ta ikişer saatlik üç bölüm halinde gösterime girecek. Walt Disney Studios, Apple Corps Ltd. ve WingNut Films Productions Ltd., Jackson tarafından yönetilen ve Disney'in "Peter Jackson'ın incelediği muazzam bir görüntü hazinesi" içerdiğini söylediği belgesel dizisinin yapımcılığını üstleniyor.

    The Beatles: Get Back, dinleyicileri müzik tarihinin önemli bir anında grubun samimi kayıt seanslarına geri götürüyor. Belgesel, daha önce görülmemiş 60 saatten fazla sürelik görüntülerden derlendi. Ocak 1969'da Michael Lindsay-Hogg tarafından çekilen görüntüler ve 150 saatten fazla duyulmamış sesin hepsi geri yüklendi. Jackson, son 50 yıl içinde bu özel görüntü arşivlerine erişim izni verilen tek kişidir.

    The Beatles: Get Back, John Lennon, Paul McCartneyGeorge Harrison ve Ringo Starr'ın iki yıldan uzun süre sonraki ilk canlı gösterilerini planlarken, orijinal olarak piyasaya sürülmesi planlanan 14 yeni şarkının yazımı ve provasını izleyicilere aktaracak. İlk kez, çatı katı performansı (Beatles'ın grup olarak son canlı performansı) bütünüyle belgeselde izlenecek. Belgeselin müziği elbette grubun son iki albümü Abbey Road ve Let It Be'de yer alan şarkılardan oluşuyor.

    The Beatles: Get Back'in yapımcılığını Clare Olssen ve Jonathan Clyde, yönetici yapımcılığını ise Ken Kamins ve Apple Corps'tan Jeff Jones yapıyor. Jabez Olssen, belgeselin editörü olurken, müzikleri ise Giles Martin ve Sam Okell tarafından miksleniyor. The Beatles: Get Back, Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon ve Olivia Harrison'ın desteğiyle yapılıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top