Hesabım
    Hollywood Yabancı Basın Birliği'nden İki İstifa Geldi!

    Altın Küre seçmenlerinden iki tanesi istifasını verdi.

    Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA)'nde kapsamlı bir revizyonun ve tartışmaların ortasında iki üye istifa etti. L.A. Times'ın perşembe günü bildirdiğine göre, Hollanda'dan Diederik van Hoogstraten ve Çin'den Wenting Xu, HFPA yönetimine birer istifa mektubu gönderdi. İki denizaşırı gazeteci, mektuplarında, HFPA'nın son dönem aldığı eleştirilerin bazılarına atıfta bulundu ve kendi rahatsızlıklarını dile getirdi.

    HFPA, perşembe gecesi yaptığı yorumla yanıt verdi ve “üyelerimizin ezici çoğunluğunun değişimin bir parçası olmayı seçtiği bir zamanda, bazı üyelerin organizasyonumuzu parçalamayı ve bölünmeyi tetikleyici karar vermesi hayal kırıklığı ve şüphe yaratıyor. Bazılarının kendi gündemleri olsa da Yönetim Kurulu ve HFPA üyeleri tek bir ortak hedefi paylaşıyor: Kuruluşumuzun ihtiyaç duyduğu dönüşümsel değişimi gerçekleştirmek." dedi.

    Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi; “Hollywood Yabancı Basın Birliği, 75 yılı aşkın bir geçmişe sahip bir kuruluş. Şimdiye kadar başardığımız değişim miktarı sadece başlangıç. Bu, kuruluşumuz için çok önemli bir zaman ve bu değişikliği gerçeğe dönüştürmek için üyelerimiz ve dış gruplarla işbirliği yapmaya hazırız. Biz HFPA için bu yeni dönemin bir gerçeklik haline gelmesine yardımcı olmak için bu tarihi ve zorlu süreç boyunca rotada kalmaya karar veren üyelere sonsuza dek minnettarız.”

    NBC, mayıs ayında, şüpheli finansal ve etik uygulamalara ek olarak, örgütün 20 yıldan fazla bir süredir siyahi üyeye sahip olmadığının ortaya çıkmasından sonra 2022'de yayınlanacak Altın Küre Töreni'ni yayınlamayacağını duyurdu. Bulguların sonucunda büyük bir yeniden yapılanma açıklandıktan sonra, HFPA yeni tüzük listesinde yapılacak değişiklikleri temmuz ayında oylamaya hazırlanıyor. Mayıs ayında yayınlanan yeni davranış kuralları, çeşitlilik ve kapsayıcılık taahhüdü vaat ediyor ve kuruluşun “kendisini en yüksek davranış standartlarında tutacağını” söylüyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top