Hesabım
    Tom Cruise, Hollywood Yabancı Basın Birliği'ni Protesto İçin Altın Küre Ödülleri'ni İade Etti

    Cruise, daha önce kazandığı 3 heykelciği geri gönderdi!

    Domino taşları Hollywood Yabancı Basın Birliği'ne düşmeye devam ediyor. Tom Cruise, birlik (HFPA) üyeliğindeki çeşitlilik eksikliğini çevreleyen tartışmaları protesto etmek için "Born on the Fourth of July", "Jerry Maguire" ve "Magnolia" filmleriyle kazandığı üç Altın Küre ödülünü geri verdi. Daha önce, Scarlett Johansson ve Mark Ruffalo da dahil olmak üzere birçok yıldız isim HFPA'da daha önemli reformlar yapılması için çağrıda bulunmuştu. Cruise, böylelikle en önemli ve en çok ses getirecek eylemlerden birine imza atmış oldu. 

    Netflix, Amazon ve WarnerMedia, HFPA boykotlarını duyurdu ve NBCUniversal, pazartesi günü yaptığı açıklamada NBC'nin 2022'de Altın Küre Ödül Töreni'ni yayınlamayacağını duyurdu. Yeni habere cevaben film yapımcısı Ava DuVernay, Twitter paylaşımında Cruise'un eylemlerinden övgüyle bahsetti: “Tom Cruise, "Born on the Fourth of July", "Jerry Maguire" ve "Magnolia" ile kazandığ Altın Küre'lerini HFPA resepsiyon masasına gerçek bir kutu içinde gönderdiği zaman, cinsiyetçilik, homofobi, taciz, önyargı ve ırkçı uygulamalara tam olarak karşı durdu." dedi.

    3 Mayıs'ta HFPA, 2021'de tam üyeliğik için 20 yeni üye eklemeyi planladığını, 18 ayda ise üye sayısını % 50 artırmayı hedeflediğini açıkladı ve bunların tümünün yetersiz temsil edilen gruplar olacağını bildirdi. Bu plan, 90 kişiden az olan tam üyeler tarafından üç gün sonra onaylandı ama HFPA, artan protestoları bastırmak için hiçbir şey yapmadı. Los Angeles Times'ın bu yılın başlarında bildirdiğinden sonra, ilk kez incelemeye alınan HFPA'nın önceliği hiç olmayan siyahi üye konusuydu.

    HFPA’nın daha geniş uygulamalarında ise, kişiye özel uygulamalarda cinsiyet ve ırk ayrımcılığı, cömert ikramiye talepleri, basın etkinliklerinde ırksal açıdan duyarsız kalınması gibi davranışları da eleştirilere maruz kaldı. Protestoların nereye varacağı ve önümüzdeki törene kadar bir şeylerin değişip değişmeyeceğini hep beraber göreceğiz. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top