Hesabım
    Glenn Close, Apple TV Plus Dizisi ‘Tehran’ın Kadrosunda

    Oscar adayı Close, ikinci sezonun yıldızı olacak

    Brigitte Lacombe

    Glenn Close, hit İsrail gerilim dizisi “Tehran”a katılıyor. Birden fazla kez Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Close, geçen yaz Apple TV Plus'ta yayınlanan ve platform için küresel bir hit haline gelen şovun önümüzdeki ikinci sezonunda düzenli bir rolde yer olacak. Dizi, ilk olarak geçen haziran ayında İsrail'in KAN adlı kamu kanalı tarafından yayınlandı.

    Apple'a göre Close, Tehran'da yaşayan İngiliz bir kadın olan Marjan Montazeri rolünü oynayacak. Dizinin ilk sezonu, Tahran'ın kalbinde çok gizli bir görevde çalışan genç bir Mossad ajanı olan Tamar Rabinyan'ın (Niv Sultan) hikayesini anlattı. Dizide ayrıca, İran Devrim Muhafızları ile iç soruşturmaların başı olan Faraz rolünde Shaun Toub ve genç bir İranlı muhalif ve hacker olan Milad rolünde Shervin Alenabi yer alıyor. 

    Moshe Zonder, Omri Shenhar, Dana Eden ve Maor Kohn tarafından yaratılan ve Daniel Syrkin tarafından yönetilen dizinin ilk sezonu Atina'da çekildi ve İsrailliler, İranlılar, Yunanlılar ve daha fazlasından oluşan çok çeşitli bir oyuncu kadrosu ve ekibi bir araya getirildi. 2022'de yayınlanacak olan ikinci sezonun çekimlerinin yakında başlaması planlanıyor.

    Shenhar, Zonder ile birlikte şovda yazar olarak yer alıyor. Diz, Cineflix Rights tarafından uluslararası olarak dağıtılıyor. Close, son olarak “Hillbilly Elegy”deki rolüyle Oscar'a aday gösterildi. Bu, onun toplamda sekizinci Oscar adaylığı oldu. Üç Emmy ödülü ve üç Tony Ödülü kazandı. Oyuncu, kısa süre önce Mahershala Ali ve Naomie Harris 'le birlikte Apple TV Plus filmi “Swan Song”un çekimlerini tamamladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top