Hesabım
    Asimov'un "Vakıf" Serisinin Dizi Uyarlamasından Yeni Fragman

    Apple TV+, merakla beklenen diziden yeni bir fragman paylaştı

    Apple, yakın zamanda Isaac Asimov'un Foundation (Vakıf) serisine dayanan yeni bilim kurgu dizisi Foundation'ın eylül ayında Apple TV Plus'ta yayınlanacağını açıklamıştı. Şimdi, daha da iyi bir şeye sahibiz: Yeni bir fragman. Geçen yıl yayınlanan ilk videodan bu yana uzun bir zaman geçti ve sonundan yeni fragmana kavuştuk. Fragman, dizinin görsel seviyesi hakkında fikir sahibi olmamızı ve heyecanlanmamızı  sağlıyor.

    İlk olarak 2018 yılında duyurulan dizinin yönetmen koltuğunda David S. Goyer oturuyor. Dizinin başrollerinde ise ödüllü oyuncular Lee PaceJared Harris yer alıyor. Apple'a göre, hikaye "Galaktik İmparatorluğun çöküşü sırasında insanlığı kurtarmak ve medeniyeti yeniden inşa etmek için yaptıkları anıtsal yolculuktaki bir grup sürgünün öyküsünü anlatıyor." 

    Goyer yaptığı açıklamada; "Foundation serisinin ilk kez basılmasından bu yana geçen on yıllarda, Asimov'un kehanet niteliğindeki bilimkurgu çalışması hiç şimdiki kadar geçerli olmamıştı. Büyürken, Foundation'ı yuttum ve bir gün ekranda görmeyi hayal ettim ama uzun metrajlı bir film bu hikayeyi kucaklayacak kadar büyük görünmüyordu. Daha geniş bir akış ortamı ve Apple, Skydance ikilisiyle kurduğumuz değerli bir ortaklık sayesinde, diziyi gerçekten hakkını veren bir şekilde ekrana getirebiliyoruz. Foundation, her zaman yapılacaklar listemin en üstünde yer aldı ve sonunda hayata geçirilmesinde rol oynadığım için onur duyuyorum. İster romanların hayranı olun, ister sadece akıllara durgunluk veren bir destanın özlemini çeken biri olun, yarattıklarımızı sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyorum." dedi.

    Toplamda on bölümden oluşan Foundation, ilk üç bölümüyle 24 Eylül'de Apple TV+'ta prömiyer yapacak. Sonraki bölümler daha sonra her cuma yayınlanacak. Yayıncının listesindeki yüksek profilli bir başka yapım olan ve şimdiden bol ödül kazanan Ted Lasso'nun ikinci sezonunun prömiyeri temmuz ayında gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top