Hesabım
    Black Panther: Wakanda Forever Gişeye Nefes Aldırdı!

    Kuzey Amerika'da Kasım ayı açılış rekorunu kıran "Black Panther: Yaşasın Wakanda" ilk hafta sonunda, Amerika gişesinde 180 milyon dolar hasılat elde etti.

    Marvel

    Black Panther: Wakanda Forever, ilk haftasonunda 180 milyon dolarlık hasılat elde ederek, Kuzey Amerika'da "Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak" filminin 158 milyon dolarlık ilk hafta sonu rekorunu kırdı. Toplamda 330 milyon dolarlık bir gişe hasılatı yapan Black Panther 2, bu hasılatın 150 milyon dolarını deniz aşırı ülkelerden elde etti.

    "Black Panther: Wakanda Forever" Fragmanı Büyük Ses Getirdi

    Bununla birlikte, bu başarının biraz buruk bir sevinç getirdiğini de söyleyebiliriz. Zira 2018'de izlediğimiz “Black Panther" ruhunun büyük bir kısmını borçlu olduğu aktör Chadwick Boseman, 2020'de kanserden hayatını kaybetmişti. Bu kayıbın ardından yapımcılar, devam filmini Boseman'e bir vefa ve övgü olarak yeniden tasarladı. Black Panther: Wakanda Forever'da; Wakanda krallığı, Kral T'Challa'nın ölümüyle boğuşuyor.

    Eleştirmenlerden de olumlu dönüşler alan filmin önünde başka engeller de vardı. 250 milyon dolarlık prodüksiyon, COVID ortasında çekildi ve ayrıca yıldızlarından biri olan Letitia Wright, çekimlerinin askıya alınmasını gerektiren bir yaralanma ile mücadele etmek zorunda kaldı. "Black Panther” dört yıl önce sinemalara geldiğinde, Çin ve Rusya hala büyük film pazarlarıydı. Ancak jeo-politik gerilimler Çin'i Hollywood için daha erişilmez hale getirdi ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali de stüdyo filmlerinin artık ülkede gösterilmediği anlamına geliyor. Dolayısıyla, “Black Panther: Wakanda Forever” küresel bir güç olacak, ancak muhtemelen önceki filmin ulaştığı 1,4 milyar dolara da erişemeyecek.

    Çoğu film “Black Panther: Wakanda Forever”ın vizyona gireceği haftadan uzak durdu. Ancak, Steven Spielberg'in yarı otobiyografik filmi “The Fabelmans” New York City ve Los Angeles'ta sınırlı olarak dört sinemada gösterime girdi ve perde başına ortalama 40.000 dolar karşılığında 160.000 dolar kazandı. 23 Kasım'daki gerçek vizyon tarihinde, gerçek sınavıyla karşı karşıya kalacak. “Tár”, “Till”, “Armageddon Time” ve “Triangle of Sadness” gibi filmler eleştirmenler tarafından sevilse de, gişede zorlandı. Görünüşe göre yetişkin izleyiciler, pandemiden sonra sinemalara henüz tam olarak dönmedi.

    Warner Bros. ve DC'den bir çizgi roman macerası olan “Black Adam”, Amerika gişesinde 8.6 milyon dolar hasılat elde ederek ikinci sırayı aldı ve yurtiçi hasılatını 151.1 milyon dolara çıkardı. Universal'ın Julia Roberts ve George Clooney ile birlikte oynadığı bir romantik komedi olan “Ticket to Paradise”ı, 6.1 milyon dolar hasılat elde ederek 3. sıraya yerleşti. Sony'nin “Lyle, Lyle Crocodile” filmi 3,2 milyon dolarla dördüncü oldu. Paramount'un düşük bütçeli korku filmi “Smile” da 2,3 milyon dolarla ilk beşi tamamladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top