Hesabım
    DC Evreni'nin Geleceğinde Tek Batman Olacak

    Warner Bros. Discovery, DC filmleri için birleşmiş tek bir gelecek vaat ediyor.

    Beyazperde

    Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, DC Sinematik Evreni'nin yeni sorumluları yönetmen James Gunn ve yapımcı Peter Safran'ın hazırladığı planların neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

    Yaratıcı ekibin gelecek DC çizgi romanı uyarlamalarında izlenecek yol haritasını çıkardığını belirten Zaslav, baaşlıca hedeflerinin tüm film ve dizileri tek bir zaman çizgisinde birleştirmek olduğunu söyledi ve evrende 4 farklı Batman olmayacağının altını çizdi:

    "Sanıyorum gelecek yıllarda DC'de hatırı sayılır büyüme ve gelişmeler göreceğiz, ama dört Batman olmayacak. Stratejimizin bir bölümü olarak James ve Peter’ın yapacağı DC’nin altını üstüne getirmek olacak. Galiba hayranları oldukça heyecanlandırdılar. İlerleyen süreçte de izleyicileri heyecanlandıracaklar."

    DC Genişletilmiş Evreni'ni Zack Snyder planlarken, Batman rolünü Ben Affleck üstlendi. "Batman v Superman" ve "Justice League" filmlerinin başarısızığının ardından role vede eden oyuncu, 2023'te vizyona girmesi planlanan "The Flash" ve "Aquaman and the Lost Kingdom" ile geri dönüyor.

    Ancak Batman kostümünü yeniden giyen tek aktör Affleck değil. Tim Burton imzalı "Batman" ve "Batman Returns" filmlerinde rol alan Michael Keaton da 20 yıl sonra yeniden Batman rolüne döndü iptal edilen "Batgirl" filminde rol aldı. Keaton'ın aynı zamanda "The Flash"ta da rol aldığı ve "Aquaman 2" için bazı sahneler çektiği biliniyor. İddialara göre, "Batgirl"ün iptalinden sonra hikayede kopukluk olacağı için, "Aquaman 2"deki Keaton sahneleri Ben Affleck'in Batman'iyle değiştirilecek.

    Diğer yandan Matt Reeves'in, DC Evreni'ne dahil olmayan "The Batman" filminde Robert Pattionson'ı da Batman olarak izledik. Gişede oldukça başarılı olan filmin devam halkası ve filmdeki evreni büyütmek için "The Penguin" gibi diziler şu anda hazırlık aşamasında. Şimdiye kadar DC filmlerinde yer alan her Batman'in ayrı bir hikaye evreninde yer aldığı varsayılıyordu ancak Zaslav'ın açıklamasına göre bu durum değişecek ve DC filmleri tek bir hikaye evreninde birleşecek.

    Gunn ve Safran göreve geldiğinde, ikilinin Matt Reeves'in projelerine ne kadar dahil olacağı konusu belirsizliğini koruyordu ve bu alanda yaratıcı sorumluluğun Reeves'te kalması umut ediliyordu. Ancak görünüşe göre bu olmayacak ve muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl içinde Pattinson'ın Batman'i DC Evreni'nin tek Batman'i olacak. Bu durum doğal olarak birçok soruyu da beraberinde getiriyor, çünkü Reeves'in Batman filmi diğer DC kahramanlarıyla bağlanmayan tekil bir hikaye olarak tasarlanmıştı.

    Bu bağlamda Todd Phillips'in Joker'ine ne olacağı da merak konusu. Phillips şu sıralarda, Lady Gaga'nın Harley Quinn rolünü üstleneceği bir devam filmi için çalışıyor. DC Evreni'ndeki diğer filmlerde bu rolü Margot Robbie üstleniyordu. Zaslav'ın açıklamaları iki oyuncudan birinin gelecekte DC Evreni'ne veda etmesi anlamına geliyor olabilir.

    Gunn ve Safran'ın birbirinden çok farklı tonlara sahip tüm bu filmleri nasıl tek bir çizgide birleştireceği merak konusu...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top