Hesabım
    Robert Downey Jr, Tarantino'nun Marvel Eleştirilerine Cevap Verdi

    Quentin Tarantino, Marvel oyuncularının film yıldızı olmadığını söylemişti...

    Beyazperde

    Quentin Tarantino'nun geçtiğimiz haftalarda verdiği bir röportajında Marvel filmlerinin oyuncularının yıldız olmadıklarını söylemesi tartışmaların fitilini ateşledi. Bu konuda konuşan son isim, Marvel Sinematik Evreni'nin temeli Iron Man'e hayat veren Robert Downey Jr. oldu.

    Süper kahraman filmleri daha önce de birçok yönetmenin hedefi olmuştu. Tarantino ise tartışmaya yeni bir boyut getirdi. Marvel filmlerinden nefret etmediğini hatta genç yaşlarında olsaydı bu filmlere muhtemelen bayılacağını söyleyen yönetmen, derdinin bu filmlerin sinema endüstrisini domine etmesi olduğunu açıkladı. Ardından da eski film yıldızlarının artık var olmadığını, Thor'u canlandıran aktörün değil Thor'un (ya da diğer kahramanların) esas yıldız olduğunu belirtti.

    Tarantino "Marvel Oyuncuları Film Yıldızı Değil" Dedi, Ortalık Karıştı!

    Babası hakkındaki belgeselinin tanıtımı için Deadline ile konuşan Robert Downey Jr., bir zamanlar büyük bir parçası olduğu filmlerle ilgili eleştirilere odaklanmak yerine, birlik vurgusu yaptı. Downey, fikri hakların şu anda kişilikten daha önemli hale geldiğini söyleyerek, aslında Tarantino'nun görüşüne benzer bir ifade kullandı.

    Ancak aktöre göre, sinemaya uyarlanan bir karakter ancak onu temsil edecek kişinin yeteneği oranında başarılı olur ve bu isimleri yok saymak doğru değil. "Bir auteurden veya ulusal bir hazine değerindeki yazar-yönetmenden gelse bile ve bu rolü oynayan doğru türden bir sanatçıya sahip değilseniz, ne kadar iyi olabileceğini asla bilemezsiniz."

    Downey, sözlerine "Yaratıcı olarak kendimizle savaşmanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum." diyerek devam etti: "Her şey için yeterince alan var. Top Gun: Maverick ve Avatar: The Way of Water için Tanrıya şükürler olsun. Bütün söylemem gereken bu. Armageddon Time gibi filmlere yer açmak için büyük şeylere ihtiyacımız var."

    Son zamanlardaki projelerinden ve farklı yapımlarda çalışmanın geliştirici etkisinden de bahseden Robert Downey Jr, "Başka birinin ne yaptığını bilmediğine, bir şeyin sizi elinizden gelenin en iyisini yapmaktan alıkoyduğuna veya bir şeyin başka bir şeyden daha iyi olduğuna karar vermeden önce kendinizi yeniden keşfedin." diyerek Marvel filmlerini hedef tahtasına koyan herkese seslendi.

    Samuel L. Jackson, Tarantino'nun Marvel Yorumları Hakkında Ne Dedi?
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top