Hesabım
    Hans Zimmer: En İyi Eserim "Interstellar"

    Ünlü besteci, kariyerindeki en iyi işin "Interstellar" için bestelediği müzikler olduğunu düşünüyor.

    Warner Bros.

    Film müziği bestecileri arasında çok az kişi Alman besteci Hans Zimmer kadar üretken ve ünlü olmuştur. Zimmer, 1980'lerden bu yana 150'den fazla film için müzik besteledi ve 1994'te Disney'in Aslan Kral'ıyla ilk Oscar'ını kazandı. Sonraki yıllarda da defalarca Oscar'a aday gösterilen müzisyen, geçtiğimiz yıl Dune'daki çalışmasıyla bir kez daha Oscar'ı kucakladı.

    Kulaklarımız, Zimmer'ın elektronik müzik ve geleneksel orkestra müziğini harmanladığı, zaman zaman da deneysel yöntemlere başvurduğu bestelerine Karayip Korsanları serisi, Transformers serisi, Man of Steel, Sherlock Holmes, 12 Years a Slave, Frost/Nixon, Pearl Harbour, The Thin Red Line gibi sayısız başarılı filmden aşina.

    Ancak onun müziğini özellikle Christopher Nolan'ın filmlerinden ayırmak neredeyse imkansız. İkilinin ilk iş birliği, 2005 yılında Batman Begins için oldu ve devamında Zimmer, Dark Knight üçlemesi dışında, Inception, Interstellar ve Dunkirk filmlerinin de bestelerine imza attı.

    Ünlü besteci bu zamana kadar, favori bestesini seçme konusunda çekingen davranıyordu ancak paylaştığı bir TikTok videosuyla nihayet bu soruya bir cevap verdi: "İnsanlar bana her zaman en sevdiğim bestemin ne olduğunu soruyor ve ben soruyu cevaplamaktan kaçınıyorum. Ve bu sefer ondan kaçımamaya ne dersiniz? Size şimdiye kadar yazdığım, en sevdiğim bestemin 'Interstellar' olduğunu söyleyeceğim."

    @hanszimmer I thought I’d never admit my favorite score, but it might be this one. Our new #Interstellar Suite from the @hanszimmerlive ♬ original sound - Hans Zimmer

    Zimmer favori bestesinin "Interstellar" olduğunu söyledi ancak "Ya da belki de en sevdiğim bestemi henüz yamamışımdır. Sanırım bu daha iyi bir cevap" diyerek kendisine aralık bir kapı da bıraktı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top