Hesabım
    Tom Cruise, Sinema Tarihinin En Tehlikeli Sahnesini Çekti

    "Mission: Impossible - Dead Reckoning" kamera arkası, Cruise'un sınır tanımadığını göz önüne serdi.

    2023 yazında izleyiciyle buluşacak olan "Mission: Impossible - Dead Reckoning" filminden yayınlanan yeni bir kamera arkası videosu, Tom Cruise'un tehlikeli aksiyon sahneleri konusunda ne kadar ileriye gidebileceğini ortaya koydu.

    Paramount Pictures'ın yayınladığı video, Norveç Hellesylt'te bir uçuruma yerleştirilmiş uzun bir rampayı göstererek başlıyor. Aktörün filmdeki çeşitli aksiyon sahnelerinin kamera arkalarını gösteren kısa kesitlerden sonra, bu rampadaki sahneye geliyoruz. Tom Cruise, ikonik karakteri Ethan Hunt'ın bir uçurumdan motosikletle atladığı sahnenin detaylarını paylaşıyor ve videoda rampanın zorlu inşa süreci de dahil olmak üzere hazırlık aşamasından pek çok ayrıntı yer alıyor.

    Cruise'un "Bu şimdiye kadar denediğimiz açık ara en tehlikeli şey" dediği sahnenin, filmin çekilen ilk sahnesi olduğunu da öğreniyoruz. Yönetmen Christopher McQuarrie, en büyük akrobasi sahnesinin çekimiyle başlamanın bir Mission: Impossible geleneği olduğunu belirtiyor.

    Videonun devamında Tom Cruise'un bu çok tehlikeli sahne için harekete geçtiğini ve sahneyi doğru şekilde çekebilmek için tam 6 kere o uçurumdan atladığını görüyoruz. Filmin dublör koordinatörü, bunun sinema tarihindeki en tehlikeli sahne olduğunun altını çiziyor.

    Cruise filmlerinde dublör kullanmıyor ve daha önce de pek çok tehlikeli sahneye imza attı. 60 yaşındaki aktör, sadece birkaç gün önce, yine Mission Impossible setinden, uçaktan atladığı bir video paylaşarak "Top Gun: Maverick" hayranlarına teşekkür etmişti.

    "Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One" 14 Temmuz 2023'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top