Hesabım
    Joaquin Phoenix'in Performansı, Ridley Scott'a "Napoleon"u Yeniden Yazdırmış!

    "Her şey daha da büyüdü ve daha iyi oldu."

    Beyazperde

    Önümüzdeki yılın en çok beklenen filmlerinden biri, usta yönetmen Ridley Scott'ın, "Gladiator" filminde birlikte çalıştığı Joaquin Phoenix'le yeniden bir araya geldiği "Napoleon" filmi. Başlangıçta adı "Kitbag" olarak açıklanan sonrasındaysa "Napoleon" olarak değişen film, Fransız İmparator Napoleon Bonaparte'ın sıradan bir askerden bir imparatora dönüşmesini anlatacak.

    Ridley Scott, büyük heyecan uyandıran tarihi filmle ilgili Empire Magazine'e verdiği bir röportajda, filmin başrolüne Joaquin Phoenix'i seçmesinin, senaryonun tamamen yeniden yazılmasıyla sonuçlandığını anlattı.

    Scott, "Joaquin geleneksel olmaktan olabildiğince uzak," dedi, “Kasıtlı olarak değil, sezgiden. Onu tetikleyen şey bu. Bir şey onu rahatsız ederse, size haber verecektir. Sürekli sorgulayarak 'Napolyon'u özel kıldı.” Yönetmen ardından Phoenix'in filmle ilgili sorularının, kendisini yapıcı olarak harekete geçirdiğini anlattı:

    "Joaquin'leyken, sırf o rahatsız olduğu için lanet olası filmi yeniden yazabilirsiniz. 'Napolyon'da da böyle bir şey oldu, Bonaparte'ın kim olduğuna odaklanmasına yardımcı olmak için filmi parçaladık. Buna saygı duymalıydım çünkü söyledikleri inanılmaz derecede yapıcıydı. Hepsinin daha büyük ve daha iyi olmasını sağladı.”

    "Napoleon"un senaryosu David Scarpa tarafından kaleme alındı. Hikaye, imparatorun ilk karısı Josephine'in gözünden anlatılacak. Filmde Josephine karakterine, "Pieces of a Woman" filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne aday gösterilen Vanessa Kirby hayat veriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top