Hesabım
    Steven Spielberg Televizyona Göz Kırpıyor!

    "Biri bana Mare of Easttown'ı getirseydi yönetirdim!"

    .

    Steven Spielberg, geçtiğimiz yıl 7 kategoride Oscar'a aday gösterilen "West Side Story" uyarlamasıyla, yapılacaklar lisetesinden "müzikal yönetmek" maddesini de sildi ve kariyerinde yapmak istediği neredeyse her şeyi tamamladı. Ancak usta yönetmenin hala yapmadığı bir şey var: son yıllarda birçok meslektaşının yaptığı gibi prestijli bir diziyi yönetmek.

    Üç kez Oscar kazanan, Spielberg sayısız efsanevi filmleri yönetmesinin yanı sıra "Tiny Toon Adventures"tan "Band of Brothers"a, "Terra Nova"dan "Under the Dome"a ve "Falling Skies"a kadar sayısız dizinin idari yapımcısı olarak uzun süredir televizyon projelerinde yer alıyor.

    Kariyerinin başlarında televizyon yönetmenliği de yaptı ancak en son 1980'lerin ortalarında “Amazing Stories” antoloji dizisinin bir bölümünü yöneterek bu defteri kapattı. Bu hafta Smartless Podcast ile konuşan Spielberg'e, TV için kendi prestijli mini dizisini yapmakla ilgilenip ilgilenmeyeceği soruldu. Yönetmen, aslında yıllardır bu fikrin etrafında döndüğünü ve yaklaşık on yıl önce "Lincoln" filmini, 6 bölümlük bir HBO dizisi yapmaya çok yaklaştığını söyledi:

    "'Lincoln'ü altı saatlik bir [dizi] olarak yapmaya istekliydim çünkü bunun için tüm finansmanı sağlayamadım. Kimse buna inanmadı… ve herkes beni geri çevirdi. Projeyi altı saate çıkarmak için HBO ile bir anlaşma yapmaya hazırdım. Tony Kushner'ın ilk taslağı 150 sayfaydı, bu yüzden malzemem vardı! Daniel Day-Lewis'i altı saat yapmaya ikna edebilir miydim bilmiyorum ama bunun eşiğindeydim."

    Yönetmen nihayetinde, filmi yapmak için gerekli finansmanı buldu ve ortaya eleştirmenler tarafından beğenilen, 65 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 275,3 milyon dolar kazanan ve on iki adaylık arasından iki Oscar kazanan bir film çıktı. Spielberg sözlerine, bir diziyle uğraşmaktan korkmadığını, bunun yerine sadece doğru malzemenin çıkmasını beklediğini ekledi:

    "Uzun metrajlı filmlere karşı bir iştahım var ve bir gün uzun metrajlı bir dizi yöneteceğim. Demek istediğim, biri bana 'Mare of Easttown'ı getirseydi, bunu yapardım. [Gülüyor] Bu çok güzel yönetilen bir hikayeydi."

    Steven Spielberg son olarak, bu yılki Oscar'ların en büyük yarışmacılarından biri olması beklenen “The Fabelmans”ı yönetti.

    Fabelmanlar
    Fabelmanlar
    Vizyon tarihi 6 Ocak 2023 | 2s 31dk
    Yönetmen Steven Spielberg
    beraberinde Gabriel LaBelle, Michelle Williams, Paul Dano
    Basın
    3,5
    Üyeler
    3,6
    Beyazperde
    4,0

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top