Hesabım
    Yeni DC Evreni, Marvel'dan Nasıl Farklılaşacak?

    DCU'nun yeni yapısı planlanırken Marvel örnek alındı ama iki evren arasında bazı kesin farklar olacak...

    .

    Yeni DC Studios şefleri James Gunn ve Peter Safran tarafından duyurulan yeni DC Evreni, Marvel Sinematik Evreni ile bazı benzerliklere sahip olacak. Her ikisi de bağlantılı film ve dizilerden oluşan devasa hikaye evrenleri sunacaklar. Ama James Gunn'a göre yine de arada bazı farklılıklar var.

    Marvel ve DC, çizgi romanları, ortam ve ton açısından farklılık gösteriyor. Marvel, gerçek hayatla aynı şehir adları ve ülke adlarıyla "gerçek dünya" ortamında kurulurken, kahramanlar daha ayakları yere basan tipler olmaya çalışıyor. DC ise Metropolis, Gotham City ve Central City gibi kurgusal şehirlerdeki ilham verici kahramanlardan ilham alan daha klasik hikayeler sunuyordu.

    Marvel Sinematik Evreni'nde "Guardians of the Galaxy" serisini yöneten, DC'de ise şu anda senaryolarını yazdığı yeni projelerden önce "The Suicide Squad" ve "Peacemaker" ile boy gösteren Gunn'a göre çizgi romanların bu farklılığı sinematik evrenler arasında da olacak. Gunn, yeni DC Evreni'nin kahramanların topluma birer birer tanıtıldığı MCU gibi olmayacağını, burada dünyanın var olan süper kahramanlarla ve hayatın bir gerçeğiyle başladığını belirtiyor:

    "Pek çok insan bunun Marvel 2.0 olacağını düşünüyor ve kesinlikle Marvel'da pek çok şey öğrendim, bilirsiniz. Bence aramızda çok fark var. Bence DC'yi sevmemin nedenlerinden biri de gerçekten başka bir evren, alternatif bir dünya olması.

    Biliyorsunuz Marvel'da genellikle New York, Chicago, San Francisco vardır ve bunların dışında dünyadaki diğer her yer bir nedenden dolayı kurgusaldır. DCU'da Metropolis, Gotham, Themyscira, Atlantis ve Bialya var ve bunların hepsi bir tür başka bir kurgusal evren ve bu bizim yarattığımız dünya. Süper kahramanların var olduğu ve bir süredir şu ya da bu biçimde var oldukları bir dünyaya geliyoruz"

    Diğer bir büyük fark, DC'nin doğrudan bir planla başlıyor olması, oysa Disney'in Marvel'ı ve birbirine bağlı evren planlarını satın almasından önce MCU'nun elinde "Iron Man" ve "The Incredible Hulk" vardı.

    "Biz MCU]gibi büyük, devasa bir merkezi hikaye anlatıyoruz…. Başından beri Marvel'den çok daha planlı olduğumuzu düşünüyorum çünkü bu hikayeyi tamamen çözmek için bir grup yazarı bir araya getirdik. Ama aynı zamanda 'Yıldız Savaşları' gibi bir evren de yaratıyoruz. Farklı zamanlar, farklı yerler, farklı şeyler var. Veya karakterlerin ahlaki açıdan biraz daha karmaşık olduğu 'Game of Thrones' gibi."

    Yeni DC ve Marvel arasındaki bir diğer potansiyel fark, şeffaflık düzeyidir. Marvel Studios başkanı Kevin Feige, yeni listeleri ortaya çıkardıkları büyük olaylar dışında her şeyi gizli tutmasıyla ünlüyken, Gunn ve Safran oldukça açık ilerlemeyi planladıklarını söylüyorlar.

    "Birisi çalışmayan bir şey yapıyorsa, dürüst olacağız. Öncelikli odak noktalarından biri herkese karşı dürüst olmaktır. Biri bana işe yaramayan bir fikir getiriyor, bu konuda dürüstüm. Şu anda devam etmesini istediğimiz bir stüdyonun temelini atıyoruz ve katı bir dürüstlükten başka bir şey üzerine inşa etmemişsek, bu stüdyo uzun süre dayanamaz."

    DC Evreni'nin "Bölüm 1: Tanrılar ve Canavarlar" olarak adlandırılan ilk aşaması 2025 yılında vizyona girmesi planlanan "Superman: Legacy" filmiyle başlayacak.

    James Gunn DC Evreni'nin Geleceğini Açıkladı: Superman Legacy, Swamp Thing, Lanterns...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top