Hesabım
    "Black Panther: Wakanda Forever"dan Disney+'ta Büyük Açılış!

    Film platformun en iyi açılış yapan Marvel filmi oldu.

    Marvel Studios

    Marvel Studios'un seyirciyle buluşan son filmi "Black Panther: Wakanda Forever" 1 Şubat'ta Disney+'ta yayınlandı. Ülkemizdeki sinema yasası gereğince filmler vizyon tarihinin üstünden 5 ay geçmeden dijital olarak yayınlanamıyor ancak film, Disney+'ın faaliyet gösterdiği Türkiye dışındaki ülkeler tarafından ulaşılır hale geldi ve platformun en yüksek izleyici sayısıyla prömiyer yapan Marvel filmi oldu.

    Disney+ bu veriyi, filmin ilk beş gündeki toplam izleyici sayısına dayanarak bildirdi fakat her zamanki gibi, yayıncıdan gelen net rakamlar gizli tutuluyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Nielsen raporları açıklandığında daha fazla ayrıntı mevcut olacak.

    Ryan Coogler'ın yönettiği film, 11 Kasım 2022'de vizyona girmiş ve toplamda 842.4 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek 2022 yılının en çok kazanan filmlerinden biri olmuştu. Merhum Chadwick Boseman'ın canlandırdığı Kral T'Challa'nın ölümünün ardından başlayan film, başta Shuri (Letitia Wright) ve Kraliçe Ramonda (Angela Bassett) olmak izere kederle boğuşan Wakanda'nın yeni tehditlere karşı mücadele etmesini anlattı.

    Namor (Tenoch Huerta Mejía) ve onun su altı krallığı Talokan, Wakanda'yı tehdit ettiğinde, Shuri ve kraliçe, ulusu korumak için Nakia (Lupita Nyong'o), Okoye (Danai Gurira), teknoloji dehası Riri Williams (Dominique Thorne) ve FBI ajanı Everett Ross (Martin Freeman) ile güçlerini birleştirdi. Marvel Sinematik Evreni'nin 4. fazını kapatan film, bu fazdaki yapımların birçoğundan daha fazla beğenilerek eleştirel açıdan olumlu yorumlarla karşılandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top