Hesabım
    "Tetris" Fragmanı İkonik Oyunun Arkasındaki Soğuk Savaş Gerilimini Açığa Çıkarıyor

    Taron Egerton liderliğindeki biyografi filmi "Tetris"in fragmanı yayınlandı.

    Apple TV+, şimdiye kadar yapılmış en ikonik video oyunlarından birinin arkasındaki çekişmeli gelişmeyi konu alan biyografik film "Tetris"in fragmanını yayınladı. Filmin başrolünü "Kingsman" ve "Rocketman" yıldızı Taron Egerton üstleniyor.

    Oyuncuların, ekrana düşen farklı şekillerdeki blokları düz çizgiler halinde düzenlemesini isteyen "Tetris" oyunu orijinal olarak 1984 yılında yaratıldı. Taron Egerton filmde, 1980'lerin sonunda oyunun etrafında gelişen yasal savaşı körükleyen video oyunu girişimcisi Henk Rorgers'ı canlandırıyor.

    Rogers, 1988'de Tetris'i keşfeder ve oyunu kitlelere ulaştırmak için mucit Alexey Pajitnov ile güçlerini birleştirdiği Sovyetler Birliği'ne giderek hayatındaki her şeyi riske atar. Gerçek bir hikayeye dayanan proje, "iki yüzlü kötü adamlar, beklenmedik kahramanlar ve bitişe kadar heyecan verici yarış ile bir Soğuk Savaş dönemi gerilim filmi" olarak özetleniyor.

    Henk Rogers, nihayetinde oyunun telif haklarını Nintendo Game Boy'da güvence altına aldı ve bugüne kadar, Tetris'in çeşitli sürümlerinin yaklaşık 495 milyon kopyası satıldı. Taron Egerton'a Toby Jones, Roger Allam, Anthony Boyle, Togo Igawa, Ken Yamamura, Ben Miles ve Matthew Marsh'ın eşlik ettiği "Tetris" Jon S. Baird tarafından yönetildi. Film 31 Mart'ta Apple TV+'ta yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top