Hesabım
    Oscar Adayı "Tár" Filmine İmza Atan Todd Field Yönetmenliği Bırakıyor mu?

    Field, önceki filmleriyle de prestijli ödüller için yarıştı.

    .

    Yönetmen ve senarist Todd Field, başrolünü Cate Blanchett'ın üstlendiği psikolojik drama filmi "Tár" ile sektörde bir övgü dalgasının yanı sıra En İyi Film dahil olmak üzere altı kategoride Oscar adaylığı kazandı. Todd Field hem En İyi Yönetmenlik hem de En İyi Senaryo dallarında adaydı.

    "Tár" Oscar gecesinden eli boş ayrılmış olsa da film ve Cate Blanchett'ın performansı güçlü övgüler toplamaya devam ediyor. Ancak Field, bundan sonra yönetmen koltuğuna dönmeye pek hevesli değil.

    Field, Cinema Scope ile yaptığı yeni bir röportajda, "Her boyutta bir film yapmanın gerçek bir zorluğu var. Kalbi zayıf olanlar için değil" diye ekledi, "Keşke farklı şeyler için biçilmiş kaftan olsaydım çünkü muhtemelen daha fazla film yapmazdım. Bir film yapmak benden çok şey alıyor; Başka bir tane daha yapıp yapmayacağımı bilmiyorum." dedi.

    Kendisine kameradan uzaklaşma konusunda ciddi olup olmadığını sorduğunda ise Field, "Evet, öyle düşünüyorum. Şu ana kadar bunu düşünmemiştim." ifadelerini kullandı. Yine de ilerde fikrinin değişmesi "mümkün" olduğu için kapıyı açık bırakan yönetmen, yazmaya devam etmeye hevesli olduğunu ama başka bir yönetmenlik projesi üstlenmekte tereddüt ettiğini şu sözlerle açıkladı:

    “Benim için yaratıcı bir şey değil, gerçekten daha çok fiziksel bir şey. [yazar] Jonathan Franzen ile günlük olarak bir yıl çalıştım ve altı ayda birlikte 1.200 sayfa yazdık. Bu, ifade özgürlüğü heyecanı kadar yaşadığım her şey kadar heyecan vericiydi ve Jon'la yeniden bir odaya girmeyi dört gözle bekliyorum. Yazma kısmı, yani her gün masaya gitme kısmı değişmeyecek.

    Field ayrıca yönetmenliği ve işin teknik kısmını çok sevdiğini de belirtti:

    "Güzel ve kolay olsaydı, her zaman film çekerdim. Sürekli reklam çekiyorum ama bu benden pek bir şey almıyor. Oyunu, teknikleri, dünyaya ulaşmadan önce ortaya çıkan yeni ekipmanlarla deney yapmayı seviyorum çünkü ben de özünde bir teknoloji tutkunuyum. Ama bunlar benim şeylerim değil; o teknik aletler çok uluslu şirketlere ait.... yaşlandıkça zamanın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsun, o kum saatinde ancak o kadar çok zaman var ki"

    Todd Field 2001 yılındaki "In the Bedroom" ve 2006 yılındaki "Little Children" filmleriyle de En İyi Orijinal senaryo dalında Oscar'a aday gösterilmişti. "In The Bedroom" aynı zamanda En İyi Film ödülü için yarışırken, her iki filmde oyunculuk dallarında güçlü adaylıklar aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top